Θα παρακολουθώ στενά το φράγμα Σκοπιάς

ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ AN. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2022 15:11

Η δρομολόγηση των διαδικασιών για την υλοποίηση του φράγματος της Σκοπιάς Φαρσάλων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση.


Ο Θεσσαλός πολιτικός πέρασε την είσοδο του υπουργικού γραφείου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης της πρωθυπουργικής δέσμευσης για την κατασκευή του φράγματος στη θέση Παλιοδερλί στη Σκοπιά, που αναμένεται να λύσει το έντονο πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης που αντιμετωπίζει η επαρχία Φαρσάλων.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με νωπές τις αναμνήσεις από τις καταστροφές που προκάλεσε ο «Ιανός» στη Θεσσαλία -και ιδιαίτερα στα χωριά των Φαρσάλων- είχε την 1η Φεβρουαρίου 2021 συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη διεξοδική συζήτηση, ο κυβερνητικός βουλευτής ανέλυσε τους λόγους που επιβάλλουν την κατασκευή του φράγματος στη Σκοπιά, η ύπαρξη του οποίου, εκτός των άλλων, θα απέτρεπε και πλημμυρικά φαινόμενα που προκαλούν ζημιές σε υποδομές και την πρωτογενή παραγωγή, η αποζημίωση των οποίων στοιχίζει ακριβά στην πολιτεία. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον τότε γενικό γραμματέα και νυν υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη για την δρομολόγηση των διαδικασιών υλοποίησης του έργου μέσω ΣΔΙΤ.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαθανάση κατά την οποία ο κ. Χαρακόπουλος εξήγησε ότι η υλοποίηση του έργου θα αλλάξει άρδην την οικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Φαρσάλων. Για το έργο, ο κ. Παπαθανάσης πληροφόρησε τον Θεσσαλό πολιτικό ότι υπάρχει διαρκής συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που είναι ο κύριος του έργου και ότι θα ενταθεί η συνεργασία για το εν λόγω θέμα με τον συνάδελφό του υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά.
Εξερχόμενος του υπουργικού γραφείου ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης για την ενημέρωση, δήλωσε ότι «μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού και το προσωπικό ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του φράγματος της Σκοπιάς, έχω καθήκον να παρακολουθώ στενά την πορεία αυτού του μείζονος έργου, που θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την επαρχία μας, των Φαρσάλων. Η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας και η λειψυδρία που αντιμετωπίζει ο κάμπος των Φαρσάλων κάνουν ακόμη πιο επίκαιρη την υλοποίηση ενός έργου που η αναγκαιότητά του μελετήθηκε, ήδη, από τη δεκαετία του ‘60. Είμαι αισιόδοξος γιατί αυτή τη φορά τα λόγια γίνονται πράξεις. Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς βήμα-βήμα την υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass