Οι «κομάντος» της Καρίτσας...

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2022 21:03

Της Λένας Κισσάβου

Η αγάπη για τον τόπο τους και τους ανθρώπους του και το υψηλό αίσθημα αλληλοβοήθειας

που τους διακρίνει, ήταν οι βάσεις που ένωσαν τα μέλη μιας ομάδας κατοίκων της Καρίτσας στον Δήμο Αγιάς, για να ξεκινήσουν την εθελοντική δράση τους και να θέσουν εαυτούς στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, αναλαμβάνοντας δύσκολες αποστολές.
Ο λόγος για έναν πυρήνα έξι ατόμων, που αποφάσισαν να οργανώνουν μια εθελοντική ομάδα στο χωριό τους, με βασικό στόχο να επεμβαίνει και να βοηθά σε περιπτώσεις που απαιτείται άμεση επέμβαση δυνάμεων, όπως σε πυρκαγιές, απεγκλωβισμούς ατόμων και γενικά σε αποστολές που απαιτούν ανθρώπους να γνωρίζουν καλά την περιοχή του Δήμου Αγιάς, να έχουν την τόλμη να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και πάνω απ’ όλα τη θέληση να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους.
Το κάλεσμα για τη συγκρότηση της ομάδας έγινε από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καρύτσας, κ. Βασίλη Τσάκνη, και η ανταπόκριση ήταν άμεση, με τους Μιχάλη Βαβδινό, Δημήτρη Βόγια, Γιώργο Τσάκνη, Γιώργο Κατράνη και Γιώργο Ζιώγα, να δηλώνουν «έσω έτοιμοι».
Η ομάδα βρήκε τη στήριξη του Δήμου Αγιάς, που της διέθεσε αγροτικό όχημα με βυτίο νερού, για επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών. Μέχρι σήμερα οι εθελοντές έχουν σώσει πολλές φορές τον τόπο τους από εξάπλωση εστιών φωτιάς, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η δράση της έχει γίνει γνωστή στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συνεργάζονται στενά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, σε πολλές περιπτώσεις που καλούνται να επέμβουν. Στο διάστημα των δύο χρόνων από τη δημιουργία της, η ομάδα μετρά δεκάδες αποστολές, που έφεραν εις πέρας τα μέλη της με επιτυχία, ανταποκρινόμενοι χωρίς δισταγμό σε κάθε συνθήκες. Η πιο πρόσφατη ήταν μόλις την περασμένη εβδομάδα, όταν η ομάδα κλήθηκε να απομακρύνει μεγάλο δέντρο που είχε πέσει σε σημείο του δρόμου Σπηλιάς-Καρίτσας, λόγω της κακοκαιρίας και είχε διακόψει την πρόσβαση στα χωριά εγκλωβίζοντας αυτοκίνητα που κινούνταν στο εν λόγω οδικό δίκτυο.
Η κλήση βοήθειας έγινε στις 11 το βράδυ και άμεσα η ομάδα μετέβη με αλυσοπρίονα στο σημείο, για να καταφέρει τελικά την απομάκρυνση του δέντρου, δουλεύοντας με τα φώτα των αυτοκινήτων μέσα σε συνθήκες κακοκαιρίας με χιονόπτωση. Όπως δηλώνει στην «Ε» ο κ. Βασίλης Τσάκνης «πέρυσι το καλοκαίρι βοηθήσαμε σε πάνω από δέκα πυρκαγιές, στην ευρύτερη περιοχή και προλάβαμε την έγκαιρη κατάσβεσή τους, ενώ τον φετινό χειμώνα -μέχρι και σήμερα- κληθήκαμε και πήγαμε να απομακρύνουμε δέντρα που έπεσαν στους ορεινούς δρόμους, τουλάχιστον πέντε φορές...».
«Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στον τόπο μας και πρέπει να βοηθούμε σε καταστάσεις που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και το φυσικό περιβάλλον.
Υπηρετούμε με αγάπη και διάθεση για προσφορά αυτόν τον σκοπό και καλούμε όσους επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθειά μας και να μεγαλώσει η ομάδα μας...» καταλήγει ο κ. Τσάκνης.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass