Ερχεται νομοσχέδιο για δημόσια κτήματα και ανταλλάξιμα

ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2022 15:10

Συνάντηση για «κόκκινα» δάνεια αγροτών, «κορονοχρέη» και το νομοσχέδιο

για δημόσια κτήματα και ανταλλάξιμα, είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, υπογραμμίζοντας την αύξηση του κόστους παραγωγής και την ύφεση την περίοδο της πανδημίας, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών την προστασία των οφειλετών των «κόκκινων» δανείων της πρώην ΑΤΕ. Συγκεκριμένα, χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι είχαν λάβει δάνεια τη δεκαετία του 2000 από την ΑΤΕ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Τις τελευταίες εβδομάδες και εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι διαχειρίστριες εταιρείες των «κόκκινων» δανείων, PQH και Intrum, προχωρούν σε μπαράζ δεσμεύσεων λογαριασμών και κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, οι οποίοι οδηγούνται έτσι με μαθηματική ακρίβεια σε «ασφυξία».
Ο Χρήστος Κέλλας αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη «γενναίας» ρύθμισης των χρεών φυσικών και νομικών προσώπων, με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας διευθέτησης των «κορονοχρεών» στο τέλος Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, επισήμανε πως, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αστάθειας που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία, είναι απαραίτητο να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις με ρύθμιση των οφειλών προς το δημόσιο σε βάθος χρόνου. Ο Χρήστος Σταϊκούρας άκουσε με προσοχή τα ζητήματα, που έθεσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τόσο τις δυνατότητες προστασίας των δανειοληπτών της πρώην ΑΤΕ όσο και την προοπτική ρύθμισης των «κορονοχρεών». Ο Λαρισαίος βουλευτής και ο Υπουργός Οικονομικών συζήτησαν, ακόμη, για το νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας και αφορά την εξαγορά δημοσίων κτημάτων και τη ρύθμιση ανταλλάξιμων εκτάσεων του δημοσίου. Ο κ. Κέλλας συνεχάρη τον Υπουργό Οικονομικών για την εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία, που θα εξαλείψει προβλήματα δεκαετιών, εισφέροντας έσοδα στο κράτος και αποφορτίζοντας τα δικαστήρια και τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες από μεγάλο όγκο υποθέσεων - διεκδικήσεων.
Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον Χρήστο Σταϊκούρα για τη συνεργασία και, αποχωρώντας από το Υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε: «Με τον φίλο Υπουργό Οικονομικών είχαμε μία παραγωγική συνάντηση, κατά την οποία συζητήσαμε για την πορεία των “κόκκινων” δανείων της πρώην ΑΤΕ, το αίτημα του αγροτικού και επιχειρηματικού κόσμου για “γενναία” ρύθμιση των χρεών τους και το νομοσχέδιο, που θα έρθει προσεχώς στη Βουλή ώστε να ρυθμίσει το μείζον ζήτημα της εξαγοράς δημόσιων κτημάτων και ανταλλάξιμων εκτάσεων του δημοσίου, που ταλανίζει ιδιαίτερα τους ανθρώπους της επαρχίας επί δεκαετίες.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον κ. Υπουργό, η Κυβέρνηση θα δώσει λύση στο χρονίζον αυτό θέμα, ενώ το οικονομικό επιτελείο θα εξετάσει τις δυνατότητες προστασίας των δανειοληπτών της πρώην ΑΤΕ καθώς και τη συνολική ρύθμιση των χρεών, που σωρεύθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.
Πιστή στις δεσμεύσεις της, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τις πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις του τόπου, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απρόσμενα δύσκολες διεθνείς συνθήκες».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass