Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάροχοι ενέργειας οφείλουν στον Δήμο Λαρισαίων πάνω από 1 εκατ. ευρώ

- ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ * «ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ. Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ…» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΑΝ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2022 20:15
«Ο Δήμος Λαρισαίων  θα πιέζει συνεχώς μέχρι  να αποδοθούν οι ανεξόφλητες  οφειλές» δηλώνει  ο αντιδήμαρχος  Αθαν. Αδαμόπουλος. «Ο Δήμος Λαρισαίων θα πιέζει συνεχώς μέχρι να αποδοθούν οι ανεξόφλητες οφειλές» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Αθαν. Αδαμόπουλος.

Της Λένας Κισσάβου

Εξώδικα στέλνει ο Δήμος Λαρισαίων σε πέντε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, για ανεξόφλητες οφειλές τους προς τον Δήμο, από τη μη απόδοση των δημοτικών τελών που έχουν καταβάλει οι καταναλωτές τους στους λογαριασμούς ρεύματος.
Οι οφειλές ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, με τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να μην ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους από έξι ως και 14 μήνες.
«Είναι χρήματα των πολιτών που καταβάλλουν για δημοτικά τέλη,
δημοτικούς φόρους και ΤΑΠ. Η μη καταβολή τους, από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας στον Δήμο, είναι κλοπή…» δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου κ. Θανάσης Αδαμόπουλος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Λαρισαίων αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, και κινεί μια τέτοια διαδικασία, με την πρόθεση να προχωρήσει σε ένδικα μέσα.
Ανάλογα ζητήματα με κακοπληρωτές παρόχους αντιμετώπισε τόσο το 2019, όσο και το 2021, οπότε και πάλι είχε προχωρήσει σε εξώδικα για να καταφέρει τελικά την καταβολή των οφειλών των δημοτικών τελών από τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, στα ταμεία του Δήμου.
Ο κ. Αδαμόπουλος, εμφανίζεται αποφασισμένος κι αυτή τη φορά να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει τα χρήματα των πολιτών, που πρέπει να καταβληθούν στον Δήμο Λαρισαίων, από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και δηλώνει: «Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να παρακολουθούμε το θέμα συνεχώς, μέχρι να καταβληθούν οι οφειλές στον Δήμο, που είναι χρήματα των συμπολιτών μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα διασφαλίσουμε…».
Να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο ορισμένων κακοπληρωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας παρατηρείται να συμβαίνει σε όλους τους δήμους της χώρας, εδώ και χρόνια, με τον Δήμο Λαρισαίων να προχωρά πρώτος το 2019 σε εξώδικα.
ΑΠΕΙΛΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΕ
Φέτος, εμφανίζεται να είναι η πρώτη φορά, που παίρνει θέση στο πρόβλημα η Πολιτεία και συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), έπειτα από εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα «για άμεση και αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Προμήθειας», πιέζει τις εταιρείες -παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, για αποπληρωμή των ανεξόφλητων οφειλών τους σε διαχειριστές (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΑΠΕΕΠ) και σε δήμους, με την απειλή να τις θέσει εκτός αγοράς.

Gallery άρθρου