Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2022 15:06

Ψήφισαν οι Λαρισαίοι Καταδρομείς

Την Κυριακή 27 Μαρτίου διεξήχθησαν οι εκλογές στη Λέσχη Καταδρομών Λάρισας.

Οι Λαρισαίοι Καταδρομείς προσήλθαν μαζικά στις κάλπες και εξέλεξαν τα μέλη του Δ.Σ. Εξελέγησαν οι κ. Αντωνίου Γεώργιος, Αρσενίου Χρήστος, Βενιζέλος Νικόλαος, Βλάγγας Δημήτριος, Γερογιώκας Ηρακλής, Έξαρχος Αθανάσιος, Λιζέκας Βασίλειος, Μπουρνόβαλης Ευάγγελος, Νικολακούλης Ευριπίδης, Παπαναστασίου Αναστάσιος. Για την Ελεγκτική Επιτροπή οι κ. Χορμόβας Ιωάννης και Βενιζέλος Ηλίας. Το Δ.Σ. θα συνέλθει σε σώμα εντός των ημερών, ενώ ετοιμάζονται δράσεις με τις οποίες η ΛΕΚ Λάρισας θα αφήσει το στίγμα της στα δρώμενα της πόλης.

 

Αναζητά δυνατά ...μυαλά στη Λάρισα

ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΕΣΤ I.Q. ΑΠΟ ΤΗ MENSA ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η Ελληνική MENSA στο πλαίσιο των σκοπών της για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυίας σε όλη την Ελλάδα, διεξάγει το επίσημο τεστ I.Q. για την εισαγωγή στη MENSA στην πόλη της Λάρισας!
Συγκεκριμένα το τεστ θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος - Παράρτημα Λάρισας, οδός Κούμα 28 την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα έναρξης 19:00.
Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα, ή την παρουσία αυτού. Για πληροφορίες προεγγραφής και εξασφάλισης θέσης στο τεστ, συμπληρώνετε την αίτηση που θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr. Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ (για φοιτητές, μαθητές και ανέργους (ΟΑΕΔ) 20 ευρώ). Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.
Ο/Η υποψήφιος-α χρειάζεται να φέρει μαζί του έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά του. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται απαραίτητα εξουσιοδότηση (συγκατάθεση) από έναν γονέα ή κηδεμόνα ή την παρουσία του. Το κόστος συμμετοχής καταβάλλεται με μετρητά επιτόπου, ή στην Alpha Bank (IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485).
Λόγω των μέτρων υγιεινής και ασφαλείας για την αντιμετώπιση του Covid-19, για τη συμμετοχή χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, pcr ή rapid test.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η MENSA
Η MENSA είναι ο παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυίας. Ιδρύθηκε το 1946 και σήμερα γιορτάζει τα 75 χρόνια συνεχούς παρουσίας και κοινωνικού έργου. Αριθμεί πάνω από 145.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικούς οργανισμούς ΜENSA σε 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, τη σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr

 

Εκδήλωση του ΚΚΕ για την Υγεία

ΣΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ - ΦΑΛΑΝΗ

Οι κομματικές οργανώσεις Γιάννουλης και Φαλάνης του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Δύο χρόνια από την πανδημία, η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας η πολιτική της κυβέρνησης και οι θέσεις του ΚΚΕ», με ομιλητή τον Γιώργο Λαμπρούλη βουλευτή Λάρισας και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει μεθαύριο Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γιάννουλης. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι κομματικές οργανώσεις μέσα και από αυτή την εκδήλωση, θέλουν να κουβεντιάσουν τις θέσεις για την προστασία της υγείας του λαού, θέτοντας στο επίκεντρο του προβληματισμού, τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες η Υγεία μπορεί να γίνει καθολικό κοινωνικό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν χωρίς διακρίσεις, πως θα πάψει να αποτελεί ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Πως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του λαού στη γειτονιά, το εργοστάσιο, την υπηρεσία την εκπαίδευση. Μπορούν να υπάρχουν δωρεάν υπηρεσίες καθολικές, κατοχυρωμένες για όλο τον λαό. Υπάρχει δυνατότητα η έρευνα, η παραγωγή φαρμάκων, εμβολίων, υγειονομικού υλικού, ιατρικής τεχνολογίας να μπει στην υπηρεσία του λαού. Μπορεί να υπάρχει Κέντρο Υγείας αστικού τύπου σε Γιάννουλη, Φαλάνη, Εργατικές, πλήρως στελεχωμένο με δωρεάν υπηρεσίες για όλους. Ποιο είναι το κράτος που θα διασφαλίζει την πλήρη αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, στην επιστήμη και στην τεχνολογία για τη λαϊκή ευημερία και υγεία του λαού. Σε ποια κοινωνία και οργάνωση της παραγωγής και των υπηρεσιών, μπορεί αυτό να γίνει. Σε ποια ανάπτυξη θα καθορίζονται σε προτεραιότητα και με αποκλειστικό γνώμονα οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες στην Υγεία και όχι το επιχειρηματικό κέρδος. Ποια είναι τα αιτήματα που πρέπει να βάλει στην προμετωπίδα το συνδικαλιστικό κίνημα».
Σημειώνεται ότι η αίθουσα της εκδήλωσης είναι ευρύχωρη και πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

 

Παιχνίδι και Μαθηματικά

ΑΥΡΙΟ Ο 16ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΜΕ

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τον διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά». Απευθύνεται σε μαθητές/-τριες των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικών Σχολείων της χώρας και θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 1 Απριλίου 2022. Για τη διεξαγωγή του προβλέπεται να διατεθούν οι δύο πρώτες διδακτικές ώρες (8:15-10:15). Η ΕΜΕ με ανακοίνωσή της, καλεί τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων της πόλης, να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, ο οποίος έχει ως στόχο την καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και την ανάπτυξη μαθηματικών δεξιοτήτων στους μαθητές. Ο Διευθυντής του σχολείου πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής ειδική φόρμα ώστε το σχολείο να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Μετά το πέρας στου διαγωνισμού θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στον/στη Διευθυντή/-ντρια και τους/τις εκπαιδευτικούς και στους μαθητές των τάξεων που θα συμμετάσχουν. Για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΜΕ Λάρισας κ. Βανέσσα Πατσιούρα, στο τηλ. 6982-249.887 ή στο mail: van_math@yahoo.gr.

 

Συνέλευση Κυνηγών Λάρισας
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 9:00 π.μ. στo Επιμελητήριο Λάρισας, Παπακυριαζή 44 Λάρισα, καλεί τα μέλη του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας. Τα θέματα της συνέλευσης: Εκλογή προέδρου Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής Επιτροπής, ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων και έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής, έγκριση απολογισμού έτους 2021 και προϋπολογισμού έτους 2022, έκτακτη οικονομική εισφορά, θέματα που θα τεθούν από τα μέλη, αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής. Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι το πιθανότερο), η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την επόμενη Κυριακή 17 Απριλίου στον ίδιο χώρο και χρόνο και με αυτά τα θέματα. Για να παραστεί μέλος στη Γενική Συνέλευση πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του την άδεια κυνηγίου περιόδου 2021-2022 και αστυνομική ταυτότητα. Επίσης με τα σημερινά δεδομένα απαραίτητη είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών για τους ανεμβολίαστους.


Διακοπή νερού στο Μακρυχώρι

Η ΔΕΥΑ ΤΕΜΠΩΝ ενημερώνει τους καταναλωτές της, ότι θα υπάρξει προγραμματισμένη διακοπή της υδροδότησης στο Μακρυχώρι, σήμερα Πέμπτη από τις 09:00 έως τις 14:00, λόγω συντήρησης του δικτύου ύδρευσης.


Αντιπολεμική Συναυλία
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΛ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Αντιπολεμική συναυλία συνδιοργανώνουν μεθαύριο Σάββατο 2 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ο πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, η Πανθεσσαλική Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι (Εστιών, Ιατρικής, Περιβάλλοντος), η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας κι άλλοι φορείς. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται: «Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την αντιπαράθεση που κλιμακώνεται σταθερά! Το εύφλεκτο υλικό που οδήγησε σε ανάφλεξη στην περιοχή, με την απαράδεκτη και καταδικαστέα Ρωσική εισβολή, συσσωρευόταν εδώ και χρόνια! Τα όποια προσχήματα αξιοποιεί η κάθε πλευρά δεν μπορούν να κρύψουν ότι η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό, στον λαό της Ρωσίας. Δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας ενάντια στον πόλεμο, για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, απαιτώντας να κλείσουν τώρα οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Λάρισα και σ’ όλη την Ελλάδα! Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα στις εξελίξεις και να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, την φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς».

 

Κλέφτρα με... όρεξη έκλεψε 7 κιλά χοιρινή πανσέτα
ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΠΥΡΑΡΙΑ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ

Μία 31χρονη Ρομά είναι, σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, η γυναίκα που έκλεψε από μπυραρία - μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Λάρισας δύο κιβώτια τα οποία περιείχαν κρέας. Η κλοπή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», έγινε στις 11 το πρωί της 23ης Μαρτίου όταν η 31χρονη εκμεταλλευόμενη την ολιγόλεπτη απουσία του 49χρονου ιδιοκτήτη του καταστήματος, ενώ περνούσε έξω από την μπυραρία έκλεψε τα δύο κουτιά με το κρέας. Τα κουτιά που είχαν αφεθεί προσωρινά σε τραπέζι έξω από το κατάστημα και περιείχαν συνολικά 7 κιλά χοιρινής πανσέτας, που προοριζόταν για την μπυραρία. Η 31χρονη ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε χθες, για να ομολογήσει τελικά την πράξη της, χωρίς ωστόσο να συλληφθεί καθώς παρήλθε το αυτόφωρο.


Αθώοι για διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών
ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, δέκα Βολιώτες οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, για διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών για απλή συνέργεια σε λειτουργία τυχερών παιχνιδιών και άμεση συνδρομή σε διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών που τελέσθηκαν σε Βόλο και Αλμυρό τα έτη 2011 και 2012.
Σημειώνεται πως πρωτόδικα είχαν παραπεμφθεί συνολικά 79 κατηγορούμενοι, ενώ χθες στο δικαστήριο παρέστησαν μόνο τέσσερις κατηγορούμενοι, ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων, συγγενικό του πρόσωπο, μία υπάλληλος και ένας συνεργάτης. Οι κατηγορούμενοι, τόσο οι παριστάμενοι όσοι και εκείνοι που εκπροσωπήθηκαν διά των συνηγόρων τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε αντίθεση με τους συνηγόρους του ΟΠΑΠ που υποστήριξαν την κατηγορία. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωσή τους με το Πενταμελές Εφετείο να τους απαλλάσσει τελικά των κατηγοριών. Σημειώνεται ότι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με ποινές κάθειρξης και φυλάκισης αντίστοιχα.


ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ
Συζήτηση για την οικογένεια ως φορέα πρόληψης

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Η Οικογένεια ως φορέας πρόληψης. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου τη Δευτέρα 4 Απριλίου, ώρες 18:00 - 9:30, και την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, ώρες 18:00-19:30.


Εκλογές στον Σύλλογο Λαχανόκηπων Νίκαιας «ΓΑΙΑ»

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή 3 Απριλίου και ώρα 11.00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λαχανόκηπων Νίκαιας «ΓΑΙΑ». Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: Απολογισμός δράσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, οικονομικός απολογισμός, έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής, έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, προτάσεις και τοποθετήσεις μελών, εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, αρχαιρεσίες.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass