Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νομοθετική παρέμβαση για τις αθέμιτες πρακτικές των παρόχων ενέργειας

ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΣΚΡΕΚΑ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2022 15:08

Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε άμεση νομοθετική παρέμβαση προκειμένου

να προστατέψει τους καταναλωτές από τις αθέμιτες πρακτικές από παρόχους ενέργειας σε ό,τι αφορά τα συμβόλαιά τους, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.
Αναλυτικά με την ερώτησή του, που συνυπογράφουν ακόμα 33 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κόκκαλης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό: 1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα ώστε να επιλύσει οριζόντια και καθολικά το ζήτημα της αθέμιτης και παράνομης μονομερούς κατάργησης των συμβολαίων σταθερής τιμής, χωρίς τη συναίνεση και γνώση του καταναλωτή, ώστε να τύχουν οι καταναλωτές συνολικής προστασίας από την πολιτεία, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε ατομικές καταγγελίες και αναφορές; 2) Πώς προτίθεται να συνδράμει στο έργο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ώστε να δύναται να ανταπεξέλθει στο πλήθος των καταγγελιών;
ΑΙΤΟΥΜΑΙ όπως κατατεθούν τα αριθμητικά στοιχεία αναφορικά με το πλήθος των μέχρι σήμερα υποβαλλόμενων καταγγελιών στη ΡΑΕ, τον αριθμό των διευθετημένων, τον αριθμό των περιπτώσεων, που η ΡΑΕ έχει υποβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις».