Πάταξη των ελληνοποιήσεων, ανάδειξη της αξίας του μελιού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2022 15:00

Η αντιμετώπιση αθέμιτων πρακτικών, ο εξορθολογισμός του χώρου και η διασφάλιση

της ελληνικής παραγωγής είναι οι κυρίαρχοι στόχοι του ΥπΑΑΤ για τον μελισσοκομικό τομέα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου στη συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.), παρουσία του προϊσταμένου του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, κ. Μάριου Τζιτζινάκη.
Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Αν. Ποντίκη, ενημέρωσε τον ΥφΑΑΤ για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως είναι η προσβασιμότητα στα δάση και τα μέτρα πυροπροστασίας, το αυξημένο κόστος παραγωγής και η επάρκεια των μελισσοτροφών. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και σε ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές που αφορούν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέγραψε τους προβληματισμούς των συνομιλητών του και υπογράμμισε τη σημασία της κατάθεσης προτάσεων, τονίζοντας ότι κοινός στόχος είναι η πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων και η ανάδειξη της μοναδικής αξίας του ελληνικού μελιού. «Θεωρώ άδικο να μην έχει το ελληνικό μέλι την αξία που πρέπει. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μαζικές ελληνοποιήσεις και νοθεύσεις», τόνισε και ανέδειξε τη σημασία προώθησης των ευεργετικών ιδιοτήτων ανά ποικιλία μελιού προσθέτοντας ότι η Εθνική Επιτροπή που προωθεί το ΥπΑΑΤ θα διασφαλίσει το μέλλον της μελισσοκομίας με απώτερο σκοπό την αύξηση της εμπορικής αξίας του μελιού. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην ανάδειξη της αξίας του ελληνικού μελιού μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλασιμότητας. Επανέλαβε δε και τη δρομολόγηση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των πρώτων μελισσοκομικών πάρκων στην Ελλάδα». Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε να εξετάσει τα προβλήματα του κλάδου και να μελετήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν εγγράφως από τα μέλη της Ομοσπονδίας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass