Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Απρ 2022 15:16

Κατεπείγουσα έρευνα για την παράνομη χωματερή στον Τύρναβο
ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Ε»

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε χθες ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής, με αφορμή την παράνομη χωματερή στον Τύρναβο. Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της «Ε», στο οποίο μεταξύ άλλων σημειωνόταν πως

άγνωστοι πετούν ογκώδη απορρίμματα και μπάζα σε περιοχή που βρίσκεται στο 4ο χλμ. του δρόμου Τυρνάβου-Ελασσόνας, δημιουργώντας έτσι μια μόνιμη χωματερή.
Με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Τυρνάβου, Κων. Χρυσοβέργη, να δηλώνει στην «Ε» πως «αν και έχει καθαριστεί πολλές φορές το σημείο που παρατηρείται η παράνομη ρίψη απορριμμάτων, παρόλα αυτά το πρόβλημα διαιωνίζεται». Να διευκρινιστεί πως η παράνομη χωματερή βρίσκεται κατά μήκος ενός δρόμου με μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων και μάλιστα φορτηγών που διέρχονται από αυτόν για τις ανάγκες δύο λατομείων και διαφόρων επιχειρήσεων, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, Ρομά κάτοικοι της περιοχής ψάχνουν στη χωματερή, αναζητώντας ανακυκλώσιμα είδη κ.λπ.  Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, μεταξύ άλλων θα διερευνήσει  εάν πρόκειται για αστικά ή βιομηχανικά απόβλητα.

 

*Από τη Δευτέρα οι δηλώσεις άρδευσης στον Δήμο Ελασσόνας

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου η κατάθεση των αιτήσεων - δηλώσεων άρδευσης από τους ενδιαφερόμενους καλλιεργητές για την αρδευτική περίοδο 2022. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων διαρκεί μέχρι τις 10 Μαΐου 2022.
Όπως προβλέπεται στον Κανονισμό άρδευσης του Δήμου Ελασσόνας, όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του δημοτικού δικτύου, θα πρέπει να δηλώσουν τις αρδευόμενες καλλιέργειες, να καταβάλουν τα τέλη άρδευσης και να τηρούν το ωρολόγιο πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε τοπικό δίκτυο. Η αρδευτική περίοδος διαρκεί από τις 25 Απριλίου και έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Τα τιμολόγια της άρδευσης παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και επιβάλλεται πρόστιμο 20 ευρώ για όλες τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, δηλαδή τις δηλώσεις που θα κατατεθούν μετά τις 10 Μαΐου 2022.
Ο Δήμος Ελασσόνας καλεί όλους τους αρδευτές να καταθέσουν τις δηλώσεις τους εμπρόθεσμα από 11/4 έως 10/5, προκειμένου να καταρτιστούν εγκαίρως τα ωρολόγια προγράμματα και να αποφευχθούν καθυστερήσεις και περιττές δαπάνες.
Οι αιτήσεις θα γίνονται αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο στο Δημαρχείο Ελασσόνας και μετά από ραντεβού στο τηλέφωνο 24930-24444.
Επισημαίνεται ότι δεν έχουν δικαίωμα χρήσης του δικτύου όσοι οφείλουν τέλη άρδευσης από προηγούμενα έτη και δεν έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος αύριο Πέμπτη στη Λάρισα
Aύριο Πέμπτη 7 Απριλίου θα βρίσκεται στη Λάρισα, για εκδήλωση-περιοδεία της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 5 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και στις 6:15 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ενώ στις 7:30 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο ‘’Χατζηγιάννειο’’. Την Παρασκευή, στις 11 π.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Metropol» και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης και θα συνομιλήσει με καταστηματάρχες και με τον κόσμο της Λάρισας.

*Στη Λάρισα ο Δημ. Στρατούλης
Στη Λάρισα θα βρίσκεται την Τετάρτη 13 Απριλίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίου του «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές».
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο στις 7.30 το απόγευμα σε μια εκδήλωση που θα μιλήσουν ο καθηγητής Νεφρολογίας Γιάννης Στεφανίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής Θ. Ελευθεριάδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας Κων. Μπυριτζάς και θα συντονίσει ο διευθυντής ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Δημήτρης Μπαμπαλής.

*59χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της
ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗ
Τέλος στη ζωή της έβαλε χθες μία 59χρονη Λαρισαία, πέφτοντας στο κενό από την κεραμοσκεπή της διώροφης κατοικίας της στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.
Η 59χρονη προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα στη 1 χθες το μεσημέρι, ενώ βρέθηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού της από γείτονα ο οποίος άκουσε τον θόρυβο από την πτώση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass