K. Kολλάτος: Στηρίζουμε τη Γιορτή Αμυγδάλου

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2014 22:27 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:15

    

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο  «Ε»)
 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρά  την  μικρή βροχόπτωση η 14η Γιορτή Αμυγδάλου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών της  Δ. Ε. Νέσσωνος σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου ΔΟΠΑΠΕΠ.

Την εκδήλωση η οποία έγινε στην πλατεία Θέτιδος του Συκουρίου άνοιξε  η  δραστήρια πρόεδρος του συλλόγου γυναικών κ. Αικατερίνη Κακαγιάννη  - Λανάρα η οποία αναφέρθηκε  στην παραγωγή αμυγδάλου στην περιοχή του Συκουρίου αλλά και σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, από τη σουμάδα των νησιών μέχρι τον δικό μας χαλβά αμυγδάλου.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος ο οποίος τόνισε  και διαβεβαίωσε ότι ως δημοτική αρχή Τεμπών  

 την γιορτή αυτή θα τη συνεχίζουν  και  με νέους τρόπους προβολής.

 Και ο κ. Κολλάτος συνέχισε: «Τα μηνύματα κι  απόηχος των γιορτών για τα προϊόντα του Δήμου είναι ενθαρρυντικά.

Θα λειτουργήσουμε όμως τα επόμενα χρόνια και με το βλέμμα προς τα συμπληρωματικά εισοδήματα και τις παράλληλες δράσεις .

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία –να μην μεγαλώσει η ανεργία –να προωθήσουμε την αγροτική παραγωγή –να προβάλουμε τα προϊόντα του τόπου μας. Έχουμε την χαρά να βρίσκουμε δίπλα μας ανθρώπους που δεν τους λείπει το μεράκι ,η διάθεση για πρόσφορα και το φιλότιμο. Όλους εσάς σας ευχαριστώ θερμά και δημόσια.

Αποτέλεσμα της συστηματικής μας συνεργασίας είναι μεταξύ άλλων και η γιορτή αυτή. Πιστεύουμε στις τοπικές κοινωνίες. Πιστεύουμε στην αντίσταση και στη δύναμη τους . Θεωρούμε ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και την αγροτική παραγωγή».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομο   χαιρετισμό ο πρώην αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο κ. Χαρακόπουλος αφού συγχάρηκε  τον σύλλογο Γυναικών της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος για την ανάδειξη του ποιοτικού αμυγδάλου περιοχής Συκουρίου αναφέρθηκε στο τρίπτυχο: Νέοι αγρότες, ομάδες παραγωγών, συμβολαιακή γεωργία.

 Στο  ίδιο θετικό επίπεδο και οι παρεμβάσεις του βουλευτή κ. Χρήστου Κέλλα, του εκπροσώπου της Περιφέρειας κ. Γιώργου Λαδόπουλου και του πρόεδρου της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος κ. Καλότυχου Γεωργίου.

Συμμετείχαν  επίσης τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Όσσας και Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνος.

Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις αμυγδαλογλυκισμάτων: 1ο βραβείο Στέλλα Πράπα αμυγδαλόπιτα, 2ο βραβείο μεζεδοπωλείο Κεφαλάρι πουτίγκα, 3ο βραβείο βουτήματα αμυγδάλου.

Επίσης  παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ.  Άρης Καραχάλιος ,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τσέτσιλας οι αντιδήμαρχοι  Αστέριος Σαϊτης, Χρήστος Τσάτσαρης και Κώστας Νταφούλης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Κώστας Τσεργάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Γιώργος Μανώλης, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ελάτειας και πρόεδρος  των τεχνικών υπαλλήλων Λάρισας κ. Λάμπρος Ζάρρας,  πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων - Συνεταιρισμών  και πλήθος κόσμου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass