Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο αυλάκι ...το νερό των Φαρσάλων

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ» ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΥΨΟΥΣ 21.756.190,26 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2022 15:06

Την ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου «Αξιοποίηση ταμιευτήρων Τ.Κ. Ναρθακίου και Τ.Κ. Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων», συνολικού ύψους 21.756.190,26 ευρώ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, με τη δημοσίευση της σχετικής

απόφασης που υπογράφει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.
Το έργο αφορά στην επίλυση των ιδιαίτερα οξυμένων προβλημάτων ύδρευσης στην περιοχή των Φαρσάλων και αποτελείται από τα εξής υποέργα:
Υποέργο 1: Κατασκευή φράγματος Διλόφου στη θέση Κακλιτζόρεμα (8.250.000 €).
Υποέργο 2: Κατασκευή φράγματος Ναρθακίου στη θέση Λουτσακόρεμα (6.024.193,55 €).
Υποέργο 3: Έργα μεταφοράς πόσιμου νερού (3.854.838,71 €).
Υποέργο 4: Εγκατάσταση επεξεργασίας νερού (ΕΕΝ) (950.000 €).
Υποέργο 5: Διοικητικό κόστος κατασκευής του έργου (286.158 €).
Υποέργο 6: Απαλλοτριώσεις για την κατασκευή των δύο φραγμάτων (2.141.000 €).
Υποέργο 7: Αρχαιολογικές δαπάνες (250.000 €).
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξη του έργου που θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης στα Φάρσαλα.
Ένα έργο για το οποίο εργαστήκαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση στον Δήμο, κατανοώντας τη σπουδαιότητα της αυτονόητης ανάγκης να τρέχει πόσιμο νερό στις βρύσες των συμπολιτών μας.
Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και καταφέραμε να φθάσουμε σ’ αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα που θα απαλλάξει τον τόπο μας από ένα σημαντικό πρόβλημα.
Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που τήρησε τη δέσμευσή του ότι θα γίνει το έργο κατά την επίσκεψή του στα Φάρσαλα, τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον προκάτοχό του Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, καθώς και όλους εκείνους από την περιοχή μας, οι οποίοι συνέδραμαν αθόρυβα πλην αποτελεσματικά. Έχουμε μπροστά μας την έναρξη υλοποίησης ενός μεγάλου και πολυσύνθετου έργου και θα εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στην κοινωνία. Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως εδώ και τρία χρόνια, τα Φάρσαλα κάνουν σταθερά βήματα μπροστά και μπαίνουν σε τροχιά ανάπτυξης».