Ο Χριστιανισμός έχει την ελπίδα της αιωνιότητας

Ανέφερε στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος κατά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία *Υποδοχή του Αγίου Φωτός στην 110 Π.Μ.

Δημοσίευση: 26 Απρ 2022 17:35

Έπειτα από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, κορυφώθηκε προχθές ο εορτασμός του Πάσχα.

Η άρση των μέτρων επέτρεψε τις μετακινήσεις πολιτών στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, όπου, με σύμμαχο την καλοκαιρία, τηρήθηκαν τα έθιμα, μεταξύ των οποίων και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, όπως πολλοί έπραξαν σε όλες τις συνοικίες της Λάρισας, ανταλλάσσοντας ευχές.
Η άρση των μέτρων επέτρεψε επίσης στους πιστούς να παρακολουθήσουν με κατάνυξη την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, με την οποία κορυφώθηκε η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Με λαμπρότητα, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, χιλιάδες Λαρισαίοι παρακολούθησαν την αναστάσιμη λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβ. Ιερωνύμου, όπου έψαλαν το «Χριστός Ανέστη».
Με τον σεβ. Ιερώνυμο στο αναστάσιμο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, να σημειώνει πως: «Ἡ βραδιά τῆς Ἀναστάσεως εἶναι κορύφωση χαρᾶς χαρᾶς οὐσιαστικῆς, βαθιᾶς καί ἀναφαίρετης, πού δέν ἔχει σχέση μέ συναισθηματικές ἤ ψυχολογικές μεταπτώσεις, ἀλλά ἀποτελεῖ πνευματικό γεγονός καί βαθύ ἀποτύπωμα στήν κάθε ψυχή. Γιατί χαιρόμαστε; Γιατί βεβαιώνεται ἡ ἐλπίδα μας κι ἀπό ἁπλή προσδοκία γίνεται σιγουριά. Ὁ Χριστιανός ἔχει τήν ἐλπίδα τῆς αἰωνιότητας, τήν προοπτική τῆς ἀτελεύτητης ζωῆς στόν Παράδεισο τῆς Θείας Δόξας».
Να σημειωθεί πως νωρίτερα, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών και στρατιωτικών αρχών, ο σεβ. Ιερώνυμος υποδέχτηκε στην 110 Π.Μ. το Άγιο Φως, που έφτασε στη Λάρισα με ειδική πτήση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass