Βήματα προόδου για το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού Ελασσόνας

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΥ- ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2022 17:10

Σε ευρεία σύσκεψη με την Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου για το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού και το Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας συμμετείχε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για τη συμμετοχή στη διερεύνηση και την Ένωση Ποντίων για τη συμμετοχή στη διαβούλευση για την ανέγερση μνημείου στην Ελασσόνα.


Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και διά βίου μάθησης κ. Κων. Πασχόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών της Επιτροπής.
Προσχέδια του μνημείου επιδείχθηκαν στους συμμετέχοντες, ενώ αυτοψία στον χώρο που πρότεινε η Επιτροπή πραγματοποίησαν τα μέλη αμέσως μετά τη συζήτηση.
Με την ευκαιρία της αυτοψίας στον χώρο της πλατείας Λαού, η οποία προτείνεται ως θέση του Μνημείου, ο δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε τα εξής:
«Είμαστε ευτυχείς και ιδιαίτερα συγκινημένοι που η ανέγερση μνημείου για τον Ποντιακό Ελληνισμό βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων.
 Η θέση που προτείνεται, όπως και το σχέδιο του εικαστικού Σάκη Γκουντρουμπή, μας βρίσκει σύμφωνους και το ίδιο πιστεύω ότι θα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.
Διατηρώντας τη μνήμη του ξεριζωμού και των θυμάτων της γενοκτονίας, δεν είναι μόνο υποχρέωση, αλλά και ανάγκη να υψώσουμε τη φωνή μας απέναντι στις γενοκτονίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που ακόμη και σήμερα καταστρέφουν λαούς και εθνικές ομάδες ανά τον κόσμο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass