Σεμινάριο ρομποτικής

ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2022 15:04

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε σεμινάριο

ρομποτικής στους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ’ Τάξης, από το «Computer Center Ευρωεκπαιδευτική». To σεμινάριο διενεργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος εργαστήρια δεξιοτήτων, κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυναν ο διευθυντής κ. Βασίλης Κατσιαούνης και η εκπαιδευτικός Δήμητρα Ντάσιου στις υπεύθυνες εκπαιδεύτριες του εργαστηρίου ρομποτικής. Το σεμινάριο ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες η φιλοσοφία, η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της ρομποτικής στη σύγχρονη ζωή. Επισημάνθηκε δε, ότι με τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και μαθαίνουν τις εντολές, τις οποίες τις εφαρμόζουν σε πραγματικές κατασκευές και συνδυάζουν την ψυχαγωγική δραστηριότητα με τη μάθηση. Παράλληλα, η εκπαίδευση μετουσιώνεται σε μια συγκλονιστική περιπέτεια και ανακάλυψη. Η εκπαιδευτική ρομποτική θεωρείται ως σχέδιο διεπιστημονικής δραστηριότητας κυρίως στην επιστήμη, τα μαθηματικά, την πληροφορική και την τεχνολογία, προσφέροντας σημαντικά νέα οφέλη στην εκπαίδευση και γενικότερα σε όλα τα επίπεδα.
Στο δεύτερο μέρος, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες μεταμορφώθηκαν σε μικρούς εξερευνητές και με τις οδηγίες των ειδικών κατασκεύασαν τα δικά τους ρομπότ, στα οποία έδωσαν κίνηση και αισθήσεις. Εκπαιδευτικοί και μαθητές/-τριες ευχαρίστησαν τις κ. Ιουλία Εγγλέζου, Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου και Ζήνα Αργύρη για το εποικοδομητικό σεμινάριο, καθώς και για το ολοκληρωμένο εργαστήριο ρομποτικής, που στήσανε σε ελάχιστη ώρα στο σχολείο τους.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass