Αποφασιστική απάντηση σε κάθε εξωτερική πρόκληση

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2022 16:50

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από την ΕΕ να προχωρήσει στην αποσύνδεση των τιμών ρεύματος και αερίου, ενημερώνοντας τους εταίρους μας πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης των καταναλωτών, προκειμένου να απορροφήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας».


Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε συζήτηση με πολίτες των Φαρσάλων, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη, μετά τη συνεργασία που είχε με την οικεία Δημοτική Αρχή.
Συγχρόνως, αναφέρθηκε στην αύξηση της επιδότησης των οικιακών τιμολογίων απ’ το κράτος τον Απρίλιο, όπου η μέση ενιαία ενίσχυση κυμάνθηκε από 72 ευρώ έως 87 ευρώ, ενώ για τα επαγγελματικά τιμολόγια η μοναδιαία επιδότηση ανήλθε σε 130 ευρώ έως και 230 ευρώ ανά MWh.
Η αύξηση του κατώτατου μισθού αποτέλεσε, επίσης, βασικό θέμα συζήτησης, με τον Λαρισαίο πολιτικό να δηλώνει πως η αγοραστική δύναμη των μισθωτών ενισχύεται, μετά την απαγκίστρωση της χώρας από το ΔΝΤ.
Ειδικότερα, τόνισε ότι η αύξηση των 50 ευρώ, που θα λάβουν οι εργαζόμενοι από 1ης Μαΐου, μαζί με την αύξηση, που πραγματοποιήθηκε από 1η Ιανουαρίου, ενισχύουν τον βασικό μισθό σχεδόν κατά 10% και 12% συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.
Επίσης, σημείωσε ότι η αύξηση του μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω τόσο το επίδομα ανεργίας όσο και 23 ακόμη επιδόματα, εκτιμώντας πως όλοι οι μισθοί θα αναπροσαρμοσθούν αναλόγως εις βάθος χρόνου.
Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και οι πολίτες των Φαρσάλων εστίασαν, επίσης, στις επιπτώσεις του πληθωρισμού στον πρωτογενή τομέα και στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τον αγροτικό κόσμο.
Ο Λαρισαίος βουλευτής, αναφερόμενος στις μειώσεις φορολογίας εισοδήματος και ασφαλιστικών εισφορών, στην επιδότηση κατά 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, στις μειώσεις ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές από 13% σε 6%, αλλά και στην πρόσφατη ενίσχυση των κτηνοτρόφων με 2% επί του τζίρου του 2021, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων για όσο χρειαστεί.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στα χρήματα, που διατέθηκαν για τη στήριξη της παραγωγής κατά την πανδημία μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης του ΕΛΓΑ και στη διενέργεια αυστηρών ελέγχων από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση περιπτώσεων αισχροκέρδειας.
Ακόμη, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην ασφάλεια της Ανατολικής Ευρώπης. Ο Χρήστος Κέλλας ενημέρωσε τους πολίτες για τα τεκταινόμενα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, όπου διατελεί επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει διασφαλίσει την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισής της και, επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου, είναι έτοιμη να απαντήσει αποφασιστικά σε κάθε εξωτερική πρόκληση.
Τον Χρήστο Κέλλα συνόδευε ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ, Δημήτρης Γιακοβής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass