Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξύπνησαν μνήμες από την τραγωδία του 1984

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2022 16:05

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε χθες το πρωί στο μνημείο των πεσόντων αεροπόρων Σμηναγού (Ι) Παντελή Παρασκευά και Υποσμηναγού (Ι) Στέφανου Σαρρή, οι οποίοι στις 2 Μαΐου 1984 κατέπεσαν σε χαράδρα του Κισσάβου, στη θέση «Διαβολόρεμα» Ανατολής, με αεροσκάφος F4 PHANTOM της 337 Μοίρας, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λάρισας.
Το μνημείο ανεγέρθηκε το 2018 στον επαρχιακό δρόμο Ανατολής – Μεγαλοβρύσου, μερικά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση σ’ αυτό.


Εκεί, σύσσωμο παρέστη το Δ.Σ. του παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας, το οποίο διοργάνωσε τη σεμνή τελετή, ήτοι ο πρόεδρος Βασίλειος Παπαδόπουλος και οι Ευάγγελος Καπετάνος, Αντώνιος Πατσούδης, Χαράλαμπος Μπολατζίδης και Σταύρος Κόρακας.
Στεφάνια κατέθεσαν ο κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος για την ΕΑΑΑ και ο κ. Ανδρέας Μπρέζας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο ιερέας π. Ρίζος Κομήτσας και παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο ταξίαρχος κ. Βασίλειος Καραΐσκος εκπροσωπώντας την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς κ. Χρήστος Καρνάβας, ο κ. Λιούτας Κωνσταντίνος της ΕΑΑΑ, ο πρόεδρος του ΣΑΣΙ κ. Πρεζεράκος Γρηγόριος και αρκετοί απόστρατοι αξιωματικοί της Αεροπορίας.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα