Εκδήλωση για τη Δωρεά Μυελού των Οστών

ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2022 16:26

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Μία διαφορετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, με θέμα την Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών, στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στην ενότητα Εθελοντισμός. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές των δύο τμημάτων της Ε’ Τάξης κατόπιν πρωτοβουλίας από τους εκπαιδευτικούς Απόστολο Γκουτζιό και Απόστολο Τριανταφυλλόπουλο.
Ομιλήτριες ήταν η Αθηνά Γόμπου/Νεφρολόγος, επιστημονική υπεύθυνη ΜΤΝ ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής του ΙΑΣΩ και η εθελόντρια δράσης του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Κυριακή Παναγιωτόπουλου.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής Χρ. Καρράς. Καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν τις κυρίες, ενώ επισήμαναν τη σημαντικότητα της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών στους μικρούς μαθητές.


Η παρουσίαση έγινε με διαδραστικό τρόπο, αφού οι μαθητές ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τη σημασία του θέματος και βοήθησαν πολύ τις ομιλήτριες, ενώ το κλίμα έγινε διασκεδαστικό και ευχάριστο.
Η εθελόντρια Κυριακή Παναγιωτοπούλου παρουσίασε το έργο του Συλλόγου Εθελοντών δοτών μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και ανέφερε στα παιδιά ότι ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς όλων των ανθρώπων έτσι ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη του αισθήματος της κοινωνικής δράσης και ευθύνης. Εξήγησαν με την Ιατρό πόσο εύκολο είναι να γίνει κάποιος εθελοντής δότης, αλλά και τη διαδικασία του συμβατού δότη, που προχωρά στη δωρεά μυελού των οστών.
Η Ιατρός απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών με μεγάλη χαρά, ενώ όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούσαν και πληρούσαν το ηλικιακό όριο (18-45 ετών), έγιναν εθελοντές δότες με ελάχιστο επίχρισμα στόματος (σάλιο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass