Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2022 15:20

Εκκληση για βοήθεια σε 11χρονη
Η μητέρα ενός 11χρονου κοριτσιού απευθύνει έκκληση για βοήθεια προκειμένου η κόρη της να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών. Οι άνεργοι γονείς της 11χρονης ζητούν οικονομική βοήθεια και όσοι έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Παππά στο τηλέφωνο 6971-993.759.

 

Μεθαύριο εγκαινιάζονται τα γραφεία της ΕΣΠΕΘ
Μεθαύριο Τρίτη 10 Μαΐου στις 19:00 η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας – ΕΣΠΕΘ θα εγκαινιάσει τα νέα της γραφεία στη Λάρισα (Παπακυριαζή 2, δίπλα στο Οδοντιατρείο Φρουράς Λάρισας). Τα εγκαίνια θα τελέσει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ενώ προσκεκλημένοι είναι τοπικές, θρησκευτικές, πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, βουλευτές της Θεσσαλίας και στρατιωτικοί-μέλη της Ένωσης. Μετά την τελετή θα ακολουθήσει δεξίωση. Σημειώνεται πως η εκδήλωση των εγκαινίων θα γίνει σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της πανδημίας.

 

Εκδήλωση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων

Επετειακή εκδήλωση ιστορικής μνήμης, για τα «90 Χρόνια Λειτουργίας της Σχολής Ικάρων, 1931-2021» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων «ΙΚΑΡΟΣ». Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη συμβολή της Σχολής Ικάρων στη συνεχή άνοδο του αξιόμαχου της Πολεμικής Αεροπορίας και την προσφορά των αξιωματικών όλων των Τμημάτων που φοίτησαν και εκπαιδεύτηκαν σε αυτή. Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο «Αθηνά» της 110 Π.Μ., στο Αεροδρόμιο Λάρισας.


Εκδήλωση του ΚΚΕ για την αντιφασιστική νίκη της 9ης Μαΐου

Η Κομματική Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ, οι οργανώσεις της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παράρτημα Λάρισας, πραγματοποιούν εκδήλωση τιμώντας την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, αύριο στις 8 μ.μ. στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο πάρκο Αλκαζάρ. Θα μιλήσει ο Αγησίλαος Τριγάζης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης χαιρετισμούς από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και την ΚΝΕ, μουσικό αφιέρωμα στα αντιφασιστικά και ανταρτικά τραγούδια και έκθεση φωτογραφίας.


Γενική Συνέλευση στην Αλεξανδρινή
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Σύλλογος Αλεξανδρινής θα πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου, στις 10:30 π.μ., στο Επιμελητήριο Λάρισας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Εξαγορά - Τίτλοι ιδιοκτησίας…
2. Χρηματοδότηση όδευσης δικτύου ρεύματος (δημοτικού φωτισμού).
3. Οδοποιία - Πλατείες - Μέτρα αξιοποίησης και προστασίας του περιβάλλοντος.
4. Διάφορα ζητήματα λειτουργίας του χωριού.

 

Η Ελασσόνα τιμά σήμερα τον Αγ. Αρσένιο
Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του οποίου ο φερώνυμος ναός πανηγυρίζει. Χθες παραμονή της εορτής εψάλη ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός και τα Εγκώμια του Αγίου και σήμερα ανήμερα της εορτής του Αγίου Αρσενίου στις 7 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. Σημειώνεται ότι σήμερα στην Ελασσόνα θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία μόνο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου και στην Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας.

 

Εν δράσει ο Σύλλ. Αιμοδοτών Φαλάνης
«Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί το βασικότερο θεμέλιο για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Παγκόσμια ημέρα της θαλασσαιμίας σήμερα και η συνείδησή μας χτυπάει δυνατά για προσφορά αίματος». Αυτό δηλώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης που καλεί όλο τον κόσμο να ανοίξει τη «στρόφιγγα» της αγάπης στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής από τις 8.30 το πρωί μέχρι το μεσημέρι. «Θα δώσουμε το «παρών» για όλους... για να μπορούν να ζουν ελεύθερα, για να μην αγωνιούν, να μη φορτώνονται με μια ακόμα ανησυχία, την έλλειψη σε αίμα. Είμαστε εδώ για να τους το προσφέρουμε απλόχερα με όλο μας τον σεβασμό» δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Ειρήνη Μάνη, επισημαίνοντας ότι η διασφάλιση επάρκειας αίματος μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί χρέος ευγνωμοσύνης σε όσους μας απλώνουν το χέρι τους.

 

Πανηγυρίζει σήμερα ο Αγ. Χριστόφορος
Πανηγυρίζει ο ναός Αγίου Χριστοφόρου στο Αμαξοστάσιο του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου. Το απόγευμα και ώρα 19:00, θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός, καθώς επίσης και αύριο Δευτέρα 9 Μαΐου το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στο εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου στο αμαξοστάσιο του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας (όπισθεν γηπέδου Αλκαζάρ, θέση Σκοπευτηρίου). Ο Άγιος είναι ο προστάτης των αυτοκινητιστών και οδηγών και γι’ αυτόν τον λόγο ο ναός είναι αφιερωμένος στη χάρη του.
Το Δ.Σ. του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε. καλεί τους πιστούς, τους φορείς της πόλης και ιδιαίτερα τον κλάδο των αυτοκινητιστών Δ.Χ. να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη του Αγίου Χριστόφορου. Η μεταφορά του κοινού θα γίνεται δωρεάν με αστικά λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρούν συνεχώς από την Κεντρική πλατεία.

 

Συνέλευση Χριστιανικής Εστίας
Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Χριστιανικής Εστίας Λάρισας «Απόστολος Παύλος» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου, στις 11.30 π.μ., στην αίθουσά της (οδό Ανθ. Γαζή 35), με τα εξής θέματα: Έγκριση πεπραγμένων του Δ.Σ., έγκριση απολογισμού οικ. έτους 2021 και έγκριση προϋπολογισμού έτους 2022.

 

Πανηγυρίζει ξωκλήσι του Αγ. Νικολάου
Γιορτάζει και πανηγυρίζει σήμερα το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου του Νέου, του εν Βουνένοις, που βρίσκεται στη θέση «Φονιάς» στη διασταύρωση του δρόμου Αγιά – Λάρισα με αυτόν προς Πλασιά – Καστρί – Αμυγδαλή – Καλαμάκι, όπου το απόγευμα, στις 6:30, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα