Σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 15:05

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Π.Ε. Λάρισας, εν όψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2022, με στόχο τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε ετοιμότητα, με όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις πρόληψης και

με άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τους φορείς για την τρέχουσα Αντιπυρική περίοδο» δήλωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς. «Βρισκόμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, οτιδήποτε χρειαστεί το επικαιροποιούμε και παρακαλώ για τη διάχυση των πληροφοριών προς όλους τους εμπλεκομένους όποτε προκύπτει ανάγκη».
Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Βασίλης Καραλής επισήμανε ότι «στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων ενόψει της Αντιπυρικής περιόδου έχει ήδη αποσταλεί σε όλους τους Δήμους έντυπο υλικό χρήσιμων οδηγιών σε μορφή αφίσας και φυλλαδίων, προκειμένου να διαμοιραστούν σε όλα τα χωριά. Τα ενημερωτικά έντυπα θα διατεθούν επίσης από τους Δήμους σε καταστήματα και θα σταλούν σε τοπικούς συλλόγους (π.χ. Μελισσοκομικούς, Κτηνοτροφικούς) για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.
Επίσης έχει σταλεί επικαιροποιημένο το παράρτημα Α’ του σχεδίου «ΙΟΛΑΟΣ» για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πρόκληση δασικώνπυρκαγιών, σε ό,τι αφορά τις επικοινωνίες. Τέλος, να δοθεί βάση στην οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση του πληθυσμού, εφόσον χρειαστεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και είμαστε σε συνεργασία με όλους τους Δήμους μέσω των Τοπικών Σχεδίων τους».
Ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Νίκος Μιχαλάκης ανέφερε τέλος ότι «η προληπτική πυροπροστασία της Περιφέρειας και των Δήμων είναι σημαντική. Η ενημέρωση των πολιτών είναι καθοριστική. Το κυριότερο είναι ότι όλες οι Υπηρεσίες χρειάζεται να δράσουν συντονιστικά και για να είμαστε αποτελεσματικοί θα πρέπει να δώσουμε το στίγμα στους πολίτες για να μην έχουμε πυρκαγιές. Χρειάζεται έγκυρη πληροφόρηση, κινητοποίηση, ταχύτατη λήψη σωστών αποφάσεων, ώστε να υπάρχει σωστή διαχείριση και συντονισμός του έργου όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η άμεση κινητοποίηση περιορίζει τον χρόνο του συμβάντος».
Στη συνεδρίαση του 3ου ΣΟΠΠ Π.Ε. Λάρισας Αντιπυρικής Περιόδου 2022 συμμετείχαν: ο διοικητής ΔΙ.ΠΥ.Ν. Λάρισας Νικόλαος Μητσιογιάννης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Αγάπιος Χαρακόπουλος, από τη Διεύθυνση Δασών Λάρισας η κ. Παναγιώτα Καζάκου, από το Δασαρχείο Λάρισας η κ. Αναστασία Μπακαβού, από το Δασαρχείο Αγιάς η κ. Δήμητρα Κατσικάτσου, οι δήμαρχοι Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου και Τεμπών Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι Λαρισαίων Ιωάννης Αλεξούλης και Αγιάς Βαγγέλης Κρανιώτης, από τον Δήμο Ελασσόνας η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Μελιτίνη Δάσιου, από τον Δήμο Κιλελέρ η αν. προϊσταμένη Αναστασία Σταμάτη, από την 1η Στρατιά ο κ. Βασίλειος Μπίχτας, από το ΑΤΑ ο κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας Κώστας Γαβριηλίδης, ο διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Αλέξανδρος Δήμου, από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ο κ. Αθανάσιος Νούλας, από τη ΔΕΥΑΛ ο κ. Νικόλαος Κόρκας, από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ο κ. Δημήτριος Μανδαλώζης, από την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας ο κ. Χρήστος Καραμπούζης και οι εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων κ. Ευστρατιάδης Αρχοντής, Κακαδιάρης Αθανάσιος, Ξανθόπουλος Ιωάννης και Φωκάς Μιχαήλ. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσαν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για την Αντιπυρική περίοδο 2022 και ότι συνεχίζεται η ήδη υπάρχουσα άρτια συνεργασία μεταξύ τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass