Μαθητές με όραμα και αγάπη για τον τόπο τους

-ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ -ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 21:14

Με τη συμμετοχή 750 μαθητών και συνολικά 25 σχολείων ξεκίνησε διαδικτυακά χθες το 9ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Μαθαίνω και Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», το οποίο έχει καταστεί θεσμός πλέον, καθώς διοργανώνεται για ένατη συνεχόμενη χρονιά από τη Διεύθυνση

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και το οποίο είναι αφιερωμένο στην «Επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή». Η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δ. Δεληγιάννης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου και το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης-Υπεύθυνη του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα δάση» κ. Σοφία Καινούργιου χαιρέτισαν τις εργασίες του Συνεδρίου.
Στον χαιρετισμό της η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καραγιώργου αναφέρθηκε στη σημασία διατήρησης της παράδοσής μας ως εθνική παρακαταθήκη και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μελετώντας τον λαϊκό μας πολιτισμό, δεν αναζητούμε προγονικά λείψανα σε άδειους τάφους. Την ιστορία του έθνους μας, τη δόξα του τόπου και του λαού μας. Είναι ανάγκη εθνική να μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές στοιχεία από τη ζωή του λαού μας διαμέσου των αιώνων.
Πρέπει, λοιπόν, να διατηρήσουμε την παράδοσή μας ως εθνική παρακαταθήκη και τις ποιότητες του λαού μας, που στο πέρασμα του χρόνου θεμελίωσαν αξίες και γεφύρωσαν πολιτισμούς σ’ αυτό το σταυροδρόμι της γης των περαστικών και των επιδρομών, της μοίρας και της ιστορίας που λέγεται Ελλάδα».
Με αφετηρία ότι όλη η Ελλάδα είναι ένας Πολιτισμός, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνθηκαν να διερευνήσουν, μέσω των προτάσεών τους, ολόκληρο το φάσμα των επιδράσεων του λαϊκού πολιτισμού στα πεδία της ζωής, της σκέψης και του πολιτισμού, καθώς και τις άνευ προηγουμένου ωσμώσεις και μετατοπίσεις που έθεσε σε λειτουργία».
Στη συνέχεια οι μαθητές όλων των σχολείων παρουσίασαν τις εργασίες τους που αφορούν στο περιβάλλον, την υγεία, την αειφορία και κυρίως τον πολιτισμό, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Εργασίες που πραγματοποίησαν με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους.
Το Συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν διά ζώσης σε «Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας» από Πολιτιστικούς Συλλόγους, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ιστορικά στοιχεία, έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας. Στη συνέχεια, θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια με θέμα «Φιλοτεχνώντας την Παράδοση της Θεσσαλίας» από το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και τέλος θα πάρουν μέρος σε μια εκδήλωση παρουσίασης παραδοσιακών χορών στο Πάρκο του Αλκαζάρ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass