Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Λάρισα δεν ξεχνά την Αναστασία Παρασκευούδη

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ -ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 15:19

Στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στο παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Κουτλιμπάνειου - Τριανταφύλλειου Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή, τελέστηκε εκεί τρισάγιο από τον

Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, στη μνήμη της πρώην προϊσταμένης της νοσηλευτικής υπηρεσίας της Ουρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Αναστασίας Παρασκευούδη, όπως και υπέρ ανάπαυσης των ψυχών γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή μαχόμενοι κόντρα στον κορονοϊό, όλο το προηγούμενο διάστημα. Πλέον μετά και τη χθεσινή ημέρα, η Κλινική που προσφάτως ανακαινίστηκε θα φέρει το όνομα «Αναστασία Παρασκευούδη», η οποία έφυγε σε ηλικία 57 ετών νικημένη από την πανδημία. Μια γυναίκα που για τις ανάγκες της πανδημίας ανέλαβε την Κλινική ΜΕΘ στην οποία μετετράπη η Κλινική της Ουρολογικής και ξεχώριζε σύμφωνα με τους συναδέλφους της, για τον επαγγελματισμό της, την κατάρτισή της, την ευγένειά της, την αξιοπρέπεια και τη φροντίδα που προσέφερε.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε ανάρτηση εγχάρακτου πίνακα στον χώρο της ανακαινισμένης Κλινικής, που προκάλεσε πλήθος συναισθημάτων στους παρόντες.
Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συνεχάρη τη διοίκηση του νοσοκομείου για την απόφαση να δοθεί το όνομά της στην Κλινική. Αναφερόμενος στο έργο της Αναστασίας Παρασκευούδη είπε, μεταξύ άλλων, πως υπήρξε παράδειγμα γενναιότητας, τόλμης και αποφασιστικότητας. Επισήμανε πως σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα βγήκε μπροστά για τη δημόσια υγεία και θυσιάστηκε. Συμπλήρωσε επίσης πως η μάχη με τον κορονοϊό κερδήθηκε λόγω του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των ανθρώπων που εργάζονται σ’ αυτό. Τέλος, τόνισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας επένδυσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σ’ αυτό το Σύστημα Υγείας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης χαρακτήρισε σημαντική την απόφαση του νοσοκομείου για να δοθεί το όνομά της στην κλινικής. Είπε πως πρέπει να τιμώνται τέτοιες προσωπικότητες και προσφορές, ενώ απευθυνόμενος στους συγγενείς της διαβεβαίωσε ότι η πόλη δεν θα την ξεχάσει. Ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, μετέφερε μήνυμα της υφυπουργού Υγείας, κ. Ζωής Ράπτη. Ο γιος της Αναστασίας Παρασκευούδη, κ. Θωμάς Μάνος, σ’ έναν πολύ συγκινητικό λόγο υπογράμμισε πως σε όποιο τμήμα κι αν πήγε (Μεσογειακή αναιμία, Ορθοπεδική κ.ά.) άφησε έντονα το στίγμα της και είπε πως αφοσιωνόταν σε ό,τι αγαπούσε. Ανέφερε πως από την πλευρά του θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να είναι υπερήφανη εκεί που βρίσκεται.
Ο διοικητής του ΓΝΛ, κ. Γρηγόρης Βλαχάκης, σε δηλώσεις του τόνισε πως το ΓΝΛ σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας στην περιοχή και ότι οι εργαζόμενοι εργάστηκαν με αυταπάρνηση για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. «Στο όνομα της Αναστασίας Παρασκευούδη τιμούμε σήμερα τους νοσηλευτές που είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους στο νοσοκομείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, κ. Τάνια Δόκου, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κ. Βασίλης Πινακάς, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο διευθυντής ΜΕΘ ΓΝ Λάρισας, κ. Απόστολος Κομνός και πολλοί συνάδελφοι, αλλά και συγγενείς της Αναστασίας Παρασκευούδη.
Με αφορμή τόσο τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας του νοσηλευτή όσο και την απόφαση του νοσοκομείου να δοθεί το όνομα της Αναστασίας Παρασκευούδη στην ανακαινισμένη κλινική, σχετικές δηλώσεις έκαναν: οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος (ΝΔ), Ευαγγελία Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ), ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, κ. Τάσος Τσιαπλές, ο διοικητής του ΠΓΝΛ, κ. Δημήτρης Κατσικονούρης και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Φώτης Σερέτης.

Gallery άρθρου