Δημοπρατείται ο Βιολογικός Καθαρισμός Δαμασίου

ΕΡΓΟ 2,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 15:51

Βιολογικό καθαρισμό αποκτά το Δαμάσι, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στην Τ.Κ. Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου», συνολικού προϋπολογισμού 2.458.900 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και ολοκληρώνει τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων στον οικισμό. Το προηγούμενο διάστημα δημοπρατήθηκε το έργο της κατασκευής αγωγού αποχεύτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκους 9,2 χλμ., που περιλαμβάνει καταθλιπτικό αγωγό μήκους 926 μ., 200 φρεάτια ελέγχου του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και 1 αντλιοστάσιο αποχέτευσης ακαθάρτων.
Επίσης πρόκειται να κατασκευαστούν 615 τεμ. παροχές αποχέτευσης με τα αντίστοιχα φρεάτια πεζοδρομίου για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑ Τυρνάβου.
«Η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των λυμάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία της δημόσιας υγείας, την απορρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών νερών και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 προχωράμε ένα έργο ουσίας στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων στο Δαμάσι. Αλλάζουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, προστατεύουμε τον Τιταρήσιο ποταμό» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Πρόκειται να κατασκευαστεί: Μονάδα επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) και 290 μ. αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον αποδέκτη (ποταμός Τιταρήσιος). Η μέθοδος επεξεργασίας είναι το σύστημα ενεργού ιλύος με χρήση μεμβρανών MBR με παράλληλη απομάκρυνση αζώτου και χημική αποφωσφόρωση σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική Περιβαλλοντική Αδειοδότηση.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα γίνουν οι συνδέσεις των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και η συλλογή και επεξεργασία τους στον Βιολογικό καθαρισμό. Θα σταματήσει πλέον η αποχέτευση των λυμάτων των ακινήτων στους υφιστάμενους απορροφητικούς βόθρους και σταδιακά θα γίνει η εξυγίανση του υδροφόρου ορίζοντα, ο οποίος χρησιμοποιείται για υδροδότηση, από τις παρασιτικές εισροές των λυμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass