Ηγετικός o ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

XΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 15:52

«Η Ελλάδα ενισχύει την ασφάλειά της και κερδίζει σε υποδομές. Προβλέπεται ξεκάθαρα αμοιβαία υποστήριξη και συνδρομή για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας. Η προστασία αφορά το σύνολο της ελληνικής επικράτειας» τόνισε,

μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην κύρωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, εστιάζοντας στα οφέλη της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ και προσθέτοντας τα εξής:
«Η επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας των αμερικανικών δυνάμεων στον Βόλο, το Λιτόχωρο, την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα ενισχύει την αποτρεπτική μας ισχύ και προσφέρει πολύτιμη εμπειρία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η παρουσία των Αμερικανών στη χώρα μας εις βάθος χρόνου δίνει τη δυνατότητα στις αμερικανικές κυβερνήσεις να επενδύσουν σημαντικούς πόρους σε υποδομές, οι οποίες θα ανήκουν στο ελληνικό κράτος». Ο Λαρισαίος πολιτικός επισήμανε πως Ελλάδα και ΗΠΑ είναι στρατηγικοί εταίροι επί 70 χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι: «Οι Αμερικανοί χαιρετίζουν τον ηγετικό και σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιφέρειά μας, όπως σημειώνεται σχετικά στην αιτιολογική έκθεση κύρωσης της συμφωνίας. Τόσο σε στρατηγικό όσο και σε αμυντικό επίπεδο, η χώρα μας αποκομίζει σημαντικά οφέλη. Εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την υπερδύναμη του διεθνούς συστήματος, καθώς οι ΗΠΑ είναι στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά το πιο ισχυρό κράτος του πλανήτη. Η ευρωατλαντική συνεργασία και το ΝΑΤΟ, όπου οι χώρες μας συνυπάρχουν επί δεκαετίες, αποκτούν νέα δυναμική λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία». Ο Χρήστος Κέλλας τόνισε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αξιόπιστη και γι’ αυτό επελέγη απ’ την Ουάσινγκτον έναντι της τουρκικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας τα εξής: «Καθώς οι ευρασιατικές δυνάμεις εντείνουν την αντιπαράθεσή τους με τη Δύση, Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες θα αναζητούν προβλέψιμες και αξιόπιστες λύσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την αποψινή ψήφιση της κύρωσης, αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα μιλήσει στο Κογκρέσο. Ύψιστη τιμή, που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά σε Έλληνα πρωθυπουργό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass