Αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής στη Λάρισα

ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024 ΜΕ 40 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΤΗΣΙΩΣ * ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΖΗΣΗΣ ΜΑΜΟΥΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘ. ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΣ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 20:51

Ιστορικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας χαρακτήρισε την απόφαση του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας για την ίδρυση και λειτουργία προπτυχιακού αγγλόφωνου τμήματος παράλληλα με το υπάρχον ελληνόφωνο τμήμα ο

πρύτανης του Πανεπιστημίου καθηγητής Ζήσης Μαμούρης.
«Το εγχείρημα, από τα πρώτα αγγλόφωνα προγράμματα στην Ελλάδα, θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και ανοίγει τον δρόμο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να πορευτεί σε ένα διαφορετικό επίπεδο» είπα χαρακτηριστικά ο κ. Μαμούρης συγχαίροντας δημόσια τον πρόεδρο του Ιατρικού Τμήματος καθηγητή Αθανάσιο Γιαννούκα και την Ομάδα Εργασίας για την προετοιμασία του φακέλου και την κατάθεση της πρότασης, που έγινε αποδεκτή από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Προηγουμένως, στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Τμήματος, ο κ. Γιαννούκας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες το μεσημέρι ανακοίνωσε επίσημα τη λειτουργία του αγγλόφωνου τμήματος από το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 καλώντας την τοπική κοινωνία να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη δράση εξαιτίας των πολλαπλών ωφελειών της.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος, το νέο αγγλόφωνο τμήμα της Ιατρικής θα είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενο και θα δέχεται 40 φοιτητές ετησίως με την καταβολή διδάκτρων 12 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Απευθύνεται σε απόφοιτους λυκείου του εξωτερικού και η εισαγωγή τους θα γίνεται με την κατάθεση αιτήσεων και ακολούθως μετά από ένα σύστημα εξετάσεων από πιστοποιημένο Κέντρο του εξωτερικού προκειμένου να επιλέγονται οι καλύτεροι φοιτητές.
«Πρόκειται για δράση με πολλαπλά οφέλη και είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος...» είπε ο κ. Γιαννούκας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι μέσω του αγγλόφωνου τμήματος προωθείται η εξωστρέφεια, αναπτύσσονται οι διεθνείς συνεργασίες, διευκολύνεται η άφιξη φοιτητών από το εξωτερικό, υποστηρίζονται και αναπτύσσονται οι ερευνητικές συνεργασίες, αναβαθμίζεται η τριτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ προανήγγειλε την πρόσληψη νέων επιστημόνων για να διδάξουν μαζί με τους υπάρχοντες, τους επίτιμους καθηγητές αλλά και τους διδάκτορες του Πανεπιστημίου.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα οικονομικά οφέλη της Λάρισας από την εγκατάσταση φοιτητών από το εξωτερικό χαρακτηρίζοντας ελκυστική την πρόταση για φοίτηση στο Τμήμα της Λάρισας. Άποψη με την οποία συμφώνησε και ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας καθηγητής Ορθοπεδικής Άρης Καραχάλιος προσθέτοντας και την ασφάλεια που προσφέρει μια μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκή πόλη στο ελκυστικό πακέτο για την επιλογή των σπουδών στη Λάρισα.
Ο κ. Καραχάλιος πάντως διαπίστωσε ότι η Ελλάδα, η Θεσσαλία, άργησαν να αναπτύξουν αγγλόφωνα τμήματα για σπουδές όταν άλλες χώρες προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους στον τομέα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι το αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής στη Λάρισα δεν είναι ανταγωνιστικό προς το ελληνικό πρόγραμμα σπουδών και απευθύνεται σε χώρες της Αφρικής, τις Αραβικές χώρες, αλλά και τις γειτονικές χώρες, αν και, όπως παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Γυναικολογίας Αλέξανδρο Δαπόντε, στο αντίστοιχο αγγλόφωνο τμήμα της Θεσσαλονίκης κατατέθηκαν αιτήσεις από 20 χώρες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων και χώρες με καταξιωμένα και αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Δανία.
«Με το νέο τμήμα επεκτείνουμε τις δυνατότητες διάδοσης της γνώσης» σημείωσε ο κ. Δαπόντε χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερης σημασίας να αγκαλιαστεί και να στηριχθεί από την τοπική κοινωνία, ενώ ο καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων Δημήτρης Μπόγδανος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματος σημειώνοντας ιδιαίτερα ότι το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι το ταχύτερα εξελισσόμενο μεταξύ των Τμημάτων Ιατρικής στην Ελλάδα.
Αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματος εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος του Τμήματος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Φυσικής Ιωάννης -Χρυσοβαλάντης Τσούγκος αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα που το καθιστούν ελκυστικό για να συμπληρώσει ότι ήδη ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για τη στήριξη της λειτουργίας του αγγλόφωνου τμήματος.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass