«Εφυγε» ο Ελασσονίτης Γ. Μπαργιώτας

ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΗΝ «ΠΙΑΤΣΑ»

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 21:30

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
«Έφυγε» αθόρυβα και απρόσμενα από τη ζωή γνωστός Ελασσονίτης, σε ηλικία 84 ετών, μετά από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη και ολιγόωρη νοσηλεία του στο Γ.Ν. Λάρισας. Πρόκειται για τον Γιάννη Μπαργιώτα, «απόμαχο» επαγγελματία της Ελασσόνας, παλαιό κρεοπώλη, άτομο της «πιάτσας» για εξήντα σχεδόν χρόνια. Παλαιότερα εργάστηκε και ως υπάλληλος σε εστιατόρια της πόλης.


Ο θάνατός του ξάφνιασε πολύ κόσμο, αφού λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί το ξαφνικό πρόβλημα υγείας βρισκόταν στο κέντρο της πόλης και συνομιλούσε με γνωστούς και φίλους.  Ο εκλιπών, με καταγωγή από τη Συκέα Ελασσόνας, για πολλά χρόνια διατηρούσε κρεοπωλείο μέσα στον εμπορικό δρόμο της οδού Βενιζέλου. Σοβαρός επαγγελματίας και οικογενειάρχης, είχε την ατυχία πριν δέκα χρόνια να χάσει τη σύζυγό του, αλλά «δεν το έβαλε κάτω». Γνωστή ζωντανή «φιγούρα» της καθημερινής Ελασσόνας. Αγαπητός στην τοπική κοινωνία, αθόρυβος, ευγενικός, ανοιχτός, καλόκαρδος, με χιούμορ, φιλότιμος, δοτικός, ανθρώπινος, με πολύ κόσμο όλων των ηλικιών στο φιλικό του περιβάλλον, άτομο με ευαισθησίες. Φανατικός φίλος και αναγνώστης του τοπικού Τύπου, φρόντιζε καθημερινά να ενημερώνεται για τα τοπικά και κοινωνικά «δρώμενα». Χαρακτηριστικά τα λόγια του, κάπου στο διάστημα των πρόσφατων περιοριστικών μέτρων κατά του «Covid-19»: «Όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την τεχνολογία θέλουμε να μαθαίνουμε τα τοπικά νέα και διαβάζουμε τον τοπικό Τύπο…».  Φίλος της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής, θρήσκος, εκκλησιαζόταν τακτικά. Τελευταίος εκκλησιασμός του ήταν… στη θρησκευτική πανήγυρη του πολιούχου της Ελασσόνας Αγίου Αρσενίου. Αφήνει πίσω τις κόρες του Άννα Μπαργιώτα – Αδάμου (ζει στα Χανιά της Κρήτης) και Παγώνα Μπαργιώτα – Σακελλάριου (διαμένει στη Λάρισα) με τις οικογένειές τους, τα τρία εν ζωή αδέλφια του, ενώ ευτύχησε να δει και δύο εγγόνια, τον Αντώνη και την Αλεξάνδρα.  Είχε συγγενική σχέση (θείος) με τον διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γ.Ν. Λάρισας – πρώην βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρηστος Γεροφάκας.

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass