«Εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και στα χωριά»

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Α.Τ. ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 15:30

«Η ασφάλεια του πολίτη βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της συγκρότησης του κράτους. Είναι, πρώτιστη, βασική αποστολή μιας ευνομούμενης πολιτείας και ως τέτοια πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όχι μόνο για τα αστικά κέντρα, αλλά και για την ελληνική περιφέρεια, για τα χωριά μας που έχουν ανάγκη την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στο δημαρχείο του πάλαι ποτέ Δήμου Κραννώνα, στους Αγίους Αναργύρους, όπου θα στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ.) Κιλελέρ.
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννη Τσικρίκα και κατοίκους του χωριού επισκέφθηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο που θα φιλοξενήσει το Α.Τ. Κιλελέρ και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να λειτουργήσει πλήρως το Α.Τ. Κιλελέρ, με τα ίδια όρια ευθύνης και δυνατότητα αστυνόμευσης με δύο περιπολικά, που ήδη περιπολούν σε 24ωρη βάση στα χωριά του δήμου.
Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «η αλλαγή του αυτοδιοικητικού χάρτη με τη μετάβαση από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη» οδήγησε και στη συγκέντρωση διοικητικών δομών στις έδρες των νέων δήμων με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη υποδομών, όπως τα νέα δημαρχιακά μέγαρα, που πρόσφατα είχαν ανεγερθεί στις έδρες των καποδιστριακών δήμων. Η μεταφορά, όμως, της έδρας δεν πρέπει να οδηγήσει στην απαξίωση και εντέλει στη φθορά και καταστροφή αυτών των υποδομών, οι οποίες επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό και, εντέλει, τους φορολογούμενους. Αντιθέτως, θα πρέπει να αξιοποιηθούν ως πολυχώροι, που μπορούν να φιλοξενήσουν υπηρεσίες της πολιτείας, όπως, εν προκειμένω, το Α.Τ. Κιλελέρ ή να στεγάσουν διάφορες δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας των πολιτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass