Συνέδριο ορόσημο για την πορεία του ΠΑΣΟΚ

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2022 15:30

Με την προσδοκία να σηματοδοτήσει την επόμενη ημέρα στον χώρο της Κεντροαριστεράς ξεκινούν σήμερα στην Αθήνα οι τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι η αναγέννηση του κόμματος βάζοντας τα θεμέλια για την οργάνωσή του

από την αρχή και προσδοκώντας να πρωταγωνιστήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σήμερα πρώτη ημέρα του Συνεδρίου έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, στο στάδιο του TAE KWO DO περίπου.
Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Πέτρος Ευθυμίου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα χαιρετίσουν, μεταξύ άλλων, αρχηγοί άλλων σοσιαλιστικών κομμάτων του εξωτερικού, ενώ θα βρεθούν και εκπρόσωποι των ελληνικών κομμάτων. Παράλληλα, θα προβληθούν δύο βίντεο, το ένα θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη της αείμνηστης προέδρου, Φώφης Γεννηματά. Το δεύτερο θα είναι μια ιστορική αναδρομή στον προοδευτικό χώρο που θα ξεκινά από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου και θα καταλήγει στο σήμερα διάρκειας περίπου 2,5 λεπτών.
Ταυτόχρονα σε άλλους χώρους του σταδίου θα γίνονται παράλληλες δράσεις.
Μεταξύ άλλων, θα υπάρχει ειδικός χώρος για εθελοντική αιμοδοσία. Την ίδια ώρα θα υπάρχουν περίπτερα στα οποία θα γίνονται εκδηλώσεις με ιδιαίτερη βάση στην πλατφόρμα διαλόγου του κινήματος digital society. Άλλωστε, σε αυτό το Συνέδριο τα στελέχη της Τρικούπη έχουν επενδύσει σημαντικά στην τεχνολογία. Είναι ενδεικτικό ότι οι σύνεδροι δεν θα κυκλοφορούν στους χώρους με τα γνωστά «καρτελάκια». Αντιθέτως, οι διαπιστεύσεις θα είναι ηλεκτρονικές με προσωπικό barcode και QR στα πρότυπα και του covid pass. Μάλιστα, ακόμη και οι ψηφοφορίες της Κυριακής (22 Μαΐου) για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνουν ηλεκτρονικά. Τέλος, θα υπάρχει και dj ο οποίος με τις μουσικές του επιλογές θα συντροφεύει τα μέλη του κόμματος.
Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι τα μουσικά κομμάτια θα είναι ροκ και έντεχνα ελληνικά αλλά και ξένα. Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά στο κόμμα και η νέα γενιά στη διάρκεια του τριημέρου θα δώσουν το παρών και αρκετοί TikTokers και instagrammers, οι οποίοι θα μοιράζονται με τους «ακολούθους» τους στιγμιότυπα από το Συνέδριο. Σημειώνεται ότι τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσει και θα καλύψει δημοσιογραφικά ο δημοσιογράφος της «Ε» Δημήτρης Κατσανάκης.
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να παρακολουθήσουν τη σημερινή έναρξη του Συνεδρίου του κόμματος στο στάδιο TAE KWON DO στο Φάληρο και την εισηγητική του ομιλία με την οποία θα ανοίξουν οι εργασίες του.
Σε συνέντευξη στον ρ/σ ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε: «Είναι ένα ανοιχτό Συνέδριο. Να έρθουν να παρακολουθήσουν. Θα έχουμε ανοιχτά τραπέζια συζήτησης. Εμείς προσπαθούμε το Συνέδριο αυτό να είναι ένα ακόμη βήμα. Εκατόν ογδόντα χιλιάδες μέλη της παράταξης επέλεξαν το όνομα ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πριν από 15 ημέρες, με μια πρωτοφανή διαδικασία, πολύ μαζική, και με χαροποιεί γιατί σε αυτά τα πρώτα βήματα φαίνεται να μας αγκαλιάζει ο κόσμος. Ουσιαστικά κλείνουμε το οργανωτικό σκέλος και τη δομή της παράταξης. Αλλά παράλληλα κάνουμε άλλο ένα βήμα για το πρόγραμμα. Και το πιο σημαντικό πράγμα είναι τι απαντήσεις δίνουμε στα σημερινά προβλήματα». Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα τους κάνουμε και στις εκλογές να νιώσουν ότι άξιζε η στήριξη που μας έχουν δώσει τους τελευταίους μήνες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass