Επιστρέφει δυναμικά η «Κατασκήνωση στην Πόλη»

ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» -ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ -ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2022 21:02

Της Νατάσας Πολυγένη

Με μεγαλύτερο δίκτυο συνεργασιών με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς

φορείς της πόλης και ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι το πετυχημένο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην Πόλη», ένα άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα που έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή εκατοντάδες οικογένειες της πόλης. Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στη δυναμική επιστροφή του προγράμματος -που σημειωτέον
πραγματοποιήθηκε και μέσα στη διετία της πανδημίας, με περιορισμούς βεβαίως και σύμφωνα με τα μέτρα που ίσχυαν- και πλέον όχι απλώς επανακάμπτει σε ρυθμούς κανονικότητας, αλλά έχει βάλει στη «φαρέτρα» και νέες συνεργασίες για ένα αξέχαστο καλοκαίρι για τους μικρούς κατασκηνωτές.
Όπως τόνισε ο Απ. Καλογιάννης, το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευθύνη και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου με το έμπειρο παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ και με τη συνεργασία δεκάδων φορέων και συλλόγων της πόλης. «Δημιουργούνται δίκτυα, αναπτύσσονται δράσεις και διαμορφώνονται προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της. Οι γονείς να είναι βέβαιοι ότι θα ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και κατέληξε λέγοντας ότι στόχος του Δήμου είναι μια πόλη φιλική στα παιδιά και για τον λόγο αυτό έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας και με τη Unicef. Στην ιδιαίτερη σημασία της συμμετοχής των φορέων στην υλοποίηση του προγράμματος, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Δημ. Δεληγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα προγράμματα που θα υλοποιηθούν και θα είναι σχετικά με αθλητικές δραστηριότητες, κουκλοθέατρο, σκάκι, ζαχαροπλαστική, αστρονομία, πρόγραμμα για την τοπική ιστορία, ενώ φέτος έχει διευρυνθεί ο κύκλος των συνεργασιών και έχουν ενταχθεί φορείς καινοτομίας όπως το Joist, το Θεσσαλικό Θέατρο κ.α.
Όπως τόνισε, το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα σε τρεις περιόδους από 27 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου, μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό με οργανωμένες ομάδες και διάφορα «χάπενιγκς», με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών, με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και φορέων της πόλης, να περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, να ξεκουράσουν το πνεύμα, να αναζωογονηθούν, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του «Θεσσαλικού Θεάτρου» κ. Κυριακή Σπανού, η οποία εκπροσωπώντας τους φορείς που συμμετέχουν χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Σχολείο Δημοκρατίας και Τέχνης», σημειώνοντας πως το Θεσσαλικό Θέατρο θα ανοίξει τις πόρτες του για τα παιδιά και τόνισε: «Σε αυτή την πόλη διαπιστώνω συνέχεια ότι υπάρχει μια ισχυρή κουλτούρα συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Ανοίγουμε το θέατρο στα παιδιά για να το γνωρίσουν, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι προτεραιότητα για το Θεσσαλικό Θέατρο. Είμαστε παρόντες». Η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου τόνισε ότι το έμπειρο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς κατασκηνωτές, συνεχίζοντας με τη φιλοσοφία ότι τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι. Για τον λόγο αυτό έχει καταρτιστεί ένα πρόγραμμα με πλούσιες δράσεις που θα φιλοξενηθούν σε 9 σημεία και συγκεκριμένα:
-5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 - Άγιος Κωνσταντίνος)
-33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου και Σκοπιάς 1 -Νέα Σμύρνη)
-19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 - Χαραυγή)
-25ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη)
-4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
-12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38-Άγιος Γεώργιος)
-14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2-Ιπποκράτης)
- 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης
- ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (Γεωργιάδου 32-Αμπελόκηποι).
Η Κατασκήνωση θα λειτουργεί τις ώρες 7:30 π.μ.- 3:00 μ.μ. σε τρεις περιόδους:
27 Ιουνίου - 15 Ιουλίου, 18 Ιουλίου - 2 Αυγούστου, 17 Αυγούστου- 2 Σεπτεμβρίου.
Με την υποστήριξη έμπειρων παιδαγωγών διαφόρων ειδικοτήτων και τη συνεργασία με φορείς της πόλης, υπηρεσίες του Δήμου, Μουσεία, Αθλητικούς χώρους, Πολιτιστικές Δομές, Βιβλιοθήκες, θα λειτουργήσουν τα εξής προγράμματα: Αισθητική Αγωγή, Μουσική, Αθλητικές Δραστηριότητες-Ποδόσφαιρο, Ελεύθερο-ψυχαγωγικό παιχνίδι, Θεατρικό Παιχνίδι, Εκδρομές πικ-νικ, Κουκλοθέατρο, Πρόγραμμα “Γνωρίζω την πόλη μου και την ιστορία της”, Λογοτεχνία, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, Ζαχαροπλαστική, Ρομποτική, Σκάκι, “Μικροί Μαθητές- Μικροί Δημοτικοί Σύμβουλοι” Πρόγραμμα προσομοίωσης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Φυσικές Επιστήμες, Ανακύκλωση, Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, Πολιτιστικές Διαδρομές με τη συνεργασία όλων των Μουσείων της Πόλης, Αστεροσκοπείο/ Αστρονομία, JOIST Πάρκο Καινοτομίας.ΑΠΟ 23 ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 8.00-13:00) από 23 Μαΐου έως 10 Ιουνίου.
Τα Δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
- Έντυπη αίτηση
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
- Ιατρική βεβαίωση παιδιού
- Εκκαθαριστικό
- Βεβαίωση εργασίας μητέρας.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε χθες η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου τη Δευτέρα 23 Μαΐου ξεκινούν και οι αιτήσεις-εγγραφές για τους Παιδικούς Σταθμούς μια διαδικασία που θα μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης στον Παιδικό Σταθμό μέχρι και τις 10 Ιουνίου.
Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν μέσω του site Δήμου:
www.larissa.gov.gr, e-υπηρεσίες (menu) - Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων - Αιτήσεις εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς (2021-2022).
Οδηγίες υπάρχουν στο site του Δήμου και στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά, ενώ θερμή παράκληση της κ. Μπαξεβάνου είναι οι γονείς να επιλέγουν έναν από τους δυο τρόπους και όχι και τους δύο. Στη συνέχεια θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τα voucher της ΕΕΤΑΑ και στόχος είπε η κ. Μπαξεβάνου είναι να απορροφηθούν όλα και κανένα παιδί να μη μείνει εκτός παιδικού.
Φυσικά, οι Παιδικοί Σταθμοί συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέχρι και τις 31 Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τη διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, προγραμματίζεται μια μεγάλη γιορτή για τις 7 Ιουνίου στην αυλή του 13ου Παιδικού Σταθμού Λάρισας (Αιόλου) όπου κάθε παιδικός θα παρουσιάσει ένα σύντομο πρόγραμμα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass