Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διστακτικοί επισκέπτες και επαγγελματίες

ΜΕ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ -ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2022 21:00
Καστρί-Λουτρό: «Κουμπωμένοι» είναι επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή  και τα παράλια του νομού. Δύσκολη οικονομική συγκυρία, άλυτα παραμένουν  χρόνια προβλήματα, ακόμη και της καθημερινότητας Καστρί-Λουτρό: «Κουμπωμένοι» είναι επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή και τα παράλια του νομού. Δύσκολη οικονομική συγκυρία, άλυτα παραμένουν χρόνια προβλήματα, ακόμη και της καθημερινότητας

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες αυτό το διάστημα στα παράλια θέρετρα

του νομού, ενόψει της φετινής καλοκαιρινής-τουριστικής σεζόν. Τον πρώτο λόγο έχουν οι καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες καταλυμάτων της παραλιακής ζώνης, οι οποίοι ευελπιστούν η φετινή χρονιά να σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Αισιοδοξία μεν, συγκρατημένη δε, αφού οι οικονομικές συνθήκες δεν προοιωνίζονται μια ανέφελη, πόσο μάλλον μια ανέμελη, χρονιά.
«Αν πάμε για δουλειά μόνο τα Σαββατοκύριακα, τότε δεν κάνουμε τίποτε», έλεγε καταστηματάρχης της περιοχής, συμπυκνώνοντας σε μια φράση τον προβληματισμό του για το πώς θα κυλήσει η σεζόν. Η ακρίβεια στην ενέργεια και τις μεταφορές κάνουν διστακτικούς, επαγγελματίες, αλλά και πελάτες: «Οι παραθεριστές σκέφτονται το κόστος της βενζίνης, άρα θα είναι φειδωλοί στις εξορμήσεις τους. Αυτό που γνωρίζαμε παλαιότερα, με μαζικές εξορμήσεις για ένα μπάνιο, απογεύματα Τρίτης και Πέμπτης, οπότε η αγορά της Λάρισας είναι κλειστή, δεν το περιμένουμε πια, πρόσθετε ο επαγγελματίας».
Ταυτόχρονα και οι επιχειρήσεις δεν «ανοίγονται» πολύ, πριν δουν πώς θα κυλήσει η σεζόν.
«Λιγότερα τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες με σεζ-λονγκ, ώστε να ελέγχουμε τον κόσμο, αλλά και το προσωπικό. Και κατά συνέπεια το λειτουργικό κόστος», συμπλήρωνε.
Φυσικά δεν λείπουν και τα προβλήματα της καθημερινότητας, σε περιοχές όπου η όποια συνδρομή των Δήμων, είτε δεν φτάνει είτε δεν είναι ποτέ αρκετή.
Στην περιοχή του Καστρί Λουτρού, στη βορειότερη παραλία του νομού για παράδειγμα, έχει γίνει πια «ανέκδοτο» η πολυθρύλητη ένωσή της με την αντίστοιχη των Νέων Πόρων της Πιερίας. Μια γέφυρα, λίγων δεκάδων μέτρων, έχει μετατραπεί στο γνωστό γεφύρι της λαϊκής μας παράδοσης...
Καταστηματάρχης απαριθμούσε τις αδυναμίες, αλλά και αστοχίες -διαχρονικά- της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε μια περιοχή όπου οι μεγαλύτερες εισπράξεις του Δήμου προέρχονται από την παραλιακή ζώνη, αλλά η ανταπόδοσή τους σε έργα είναι αντιστρόφως ανάλογη των εσόδων της.
Η ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου «θυσιάστηκε» σε βάρος της εσωτερικής και απομακρυσμένης οδοποιίας του οικισμού, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στον περιφερειακό δρόμο αντί π.χ. στο γήπεδο του μπάσκετ, προσθέτει κάθε Σάββατο κίνηση και εντάσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο, όλοι οι κάδοι απορριμμάτων είναι τοποθετημένοι στον κεντρικό και όχι στους κάθετους δρόμους, ο βραδινός φωτισμός είναι εντελώς ανεπαρκής, ενώ τέλος το ΚΤΕΛ Λάρισας δεν έχει ούτε ένα δρομολόγιο την εβδομάδα προς την περιοχή, παραπέμποντας στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αποφασίζοντας ουσιαστικά εκείνο ...πότε θα ξεκινήσει το καλοκαίρι!
Υπάρχουν κι άλλα μικρά ή μεγαλύτερα ζητήματα, που φανερώνουν, αν μη τι άλλο, έλλειψη συνεννόησης, οπότε οτιδήποτε κι αν τελικά αποφασίζεται και εφαρμόζεται, έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι αποσπασματικό και άκαιρο και κατά συνέπεια αναποτελεσματικό.
Δ.Χ.