Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κυβερνητικός εμπαιγμός για το Φράγμα Γυρτώνης!»

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2022 16:05

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση της γραμματέα της, βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη, για το Φράγμα της Γυρτώνης, ένα έργο που προοριζόταν να συμβάλει καθοριστικά στην άρδευση του Νομού Λάρισας και γενικότερα του θεσσαλικού κάμπου, αλλά

ρημάζει και εξελίσσεται σε ...«Γεφύρι της Άρτας».
Η Ε. Λιακούλη -σύμφωνα με δελτίο Τύπου της- «ανέδειξε τεκμηριωμένα προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όλες τις προβληματικές παραμέτρους και καθυστερήσεις που στοιχειώνουν το έργο, εξαιτίας της ολιγωρίας της Κυβέρνησης να μεριμνήσει για την εξεύρεση λύσης, αναφορικά με την οικονομική στήριξη του ΤΟΕΒ Πηνειού ως Φορέα λειτουργίας του έργου.
Επιπροσθέτως, έγιναν καταφανείς οι ευθύνες της Κυβέρνησης για το γεγονός ότι σήμερα το Φράγμα ακόμα δεν λειτουργεί με ένα πλήρες και οριστικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα αμέτρητες ποσότητες νερού να χύνονται στη θάλασσα, τη στιγμή που οι καλλιέργειες των πολύπαθων αγροτών στον θεσσαλικό κάμπο διψούν, ιδίως τώρα που οι αυξημένες θερμοκρασίες καθιστούν τις ανάγκες ποτίσματος πιο συχνές και επιτακτικές.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ. Στύλιος, απέφυγε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, επιχειρώντας , «σαν άλλος «Πόντιος Πιλάτος», να κρυφτεί πίσω από γενικόλογες αναφορές και γραφειοκρατικά μισόλογα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Γραμματέας της Κ.Ο.
«Καμία δέσμευση για την ενίσχυση του ΤΟΕΒ Πηνειού, προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητες λειτουργίας και συντήρησης του Φράγματος, χωρίς να εκτροχιαστεί δημοσιονομικά.
Καμία απάντηση στα σαφέστατα και στοχευμένα ερωτήματα για την άμεση, πλήρη και οριστική λειτουργία του έργου.
Και πρωτίστως, ούτε μια συγγνώμη, ούτε ίχνος αυτοκριτικής εκ μέρους της Κυβέρνησης για τα χιλιάδες κυβικά νερού που άσκοπα χάνονται καθημερινά, ενώ οι αγρότες πασχίζουν να ανταποκριθούν στο πότισμα των χωραφιών και ο υδροφόρος ορίζοντας του κάμπου σταδιακά αφυδατώνεται», τόνισε η Λαρισαία βουλευτής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ε. Λιακούλη συνέδεσε άμεσα τα προβλήματα του Φράγματος Γυρτώνης, με το ευρύτερο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, για το οποίο η ίδια, με την ιδιότητα της Αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ανέλαβε πρόσφατα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία.
Δεν παρέλειψε, τέλος, να στηλιτεύσει ως «κάλπικο» το ενδιαφέρον που δήθεν επέδειξε ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, για τα αρδευτικά έργα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλία, δεδομένου ότι έρχεται σε αντίθεση με την αδιαφορία της ίδιας - της δικής του Κυβέρνησης για το Φράγμα της Γυρτώνης, που παραμένει αναξιοποίητο».