Ζητούν μονιμοποίηση συμβασιούχων και νέες προσλήψεις στους δήμους

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2022 21:10

«Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων», ήταν το αίτημα της απεργιακής συγκέντρωσης που πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, έξω από το Δημαρχείο Λάρισας.


Η κινητοποίηση, οργανώθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, σε ομιλία του κατά τη συγκέντρωση ανάφερε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουμε όλοι ότι η κατάσταση στους δήμους μας, όπως και στους υπόλοιπους, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όλες οι υπηρεσίες έχουν αδειάσει και στενάζουν κάτω από την έλλειψη προσωπικού. Πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν να πάρουν άδεια ή να πάρουν τα ρεπό τους, για να ξεκουραστούν. Η εντατικοποίηση είναι μόνιμο φαινόμενο και σε ορισμένες υπηρεσίες και τμήματα έχει χτυπήσει κόκκινο. Πολλές αρμοδιότητες είναι αδύνατο να καλυφθούν με το προσωπικό των δήμων μας και οι εργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους για το ζεστό χρήμα που παίρνουν για να «καλύψουν τις ανάγκες». Η ευθύνη βαραίνει τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες, καθώς και τις Δημοτικές αρχές που τόσα χρόνια συνειδητά απαξιώνουν τις υπηρεσίες, με στόχο να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι και να ενισχυθεί η κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Διεκδικούμε: Καμία απόλυση συμβασιούχου. Κατάργηση τώρα όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μετατροπή των όλων συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση προκήρυξη θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών. Αυξήσεις στους μισθούς μας».
Οι συμμετέχοντες στην απεργιακή συγκέντρωση, πραγματοποίησαν πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο στον Κεντρική πλατεία, όπου και παρέμειναν ως ένδειξη συμπαράστασης σε αγωγή που κατέθεσαν συμβασιούχοι που προσελήφθησαν στο πλαίσιο των εκτάκτων αναγκών για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19, στον Δήμο Λαρισαίων, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους.
Να σημειωθεί ότι περίπου 50 εργαζόμενοι σε Δήμους της Π.Ε. Λάρισας, αναχώρησαν χθες το πρωί για την Αθήνα, όπου συμμετείχαν στην πανελλαδική συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και προς τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass