Δεν παρατείνονται οι «συμβάσεις covid»

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ 54 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ * ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2022 21:20

Απορρίφθηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας (διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων ) το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν 54 συνολικά συμβασιούχοι του Δήμου Λαρισαίων ζητώντας να παραταθούν οι συμβάσεις τους. Το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορούν να παραταθούν οι συμβάσεις, παρέπεμψε ωστόσο στην εκτενέστερη συζήτηση της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, στην κύρια αγωγή που προσδιορίστηκε άμεσα, για τις 3 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα πρόκειται για 38 συμβασιούχους στην Υπηρεσία Καθαριότητας και άλλους 16 στην Υπηρεσία Πρασίνου οι συμβάσεις των οποίων ανανεώθηκαν την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού (κατ’ επίκληση εξαιρετικών λόγων δημόσιας υγείας) και λήγουν την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαΐου.  Οι συμβασιούχοι δια των συνηγόρων τους κατέθεσαν χθες αίτημα προσωρινής διαταγής προκειμένου να πετύχουν την παράταση των συμβάσεών τους.  Ειδικότερα οι συμβασιούχοι, παραπέμποντας μάλιστα σε ανάλογες δικαστικές αποφάσεις, ζήτησαν την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας με σκοπό τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, επειδή όπως μεταξύ άλαλων σημειώνεται στην αίτηση «για διάστημα ετών καλύπτουμε τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Λαρισαίων» στον τομέα της καθαριότητας «λαμβανομένου υπόψη ότι και ο Δήμος έχει επισημάνει την αναγκαιότατα ύπαρξης του συνόλου των αιτούντων και το γεγονός ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Η δε επερχόμενη αποξένωση από τις θέσεις εργασίας μας, θα μας οδηγήσει σε τετελεσμένες και μη αναστρέψιμες καταστάσεις, ενώ θα μας καταδικάσει σε χρόνια ανεργία. Είναι δε σαφές ότι άπαντες διατρέχουμε άμεσο και επικείμενο κίνδυνο, να μην είμαστε σε θέση να καλύψουμε ούτε και τις πλέον βασικές βιοτικές ανάγκες μας, καθώς είμαστε πολίτες ειδικών κατηγοριών, πολύτεκνοι και γενικά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και το συγκεκριμένο εισόδημα είναι το μοναδικό μέσο βιοπορισμού μας». Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της χθεσινής διαδικασίας κατέθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παν. Νταής εξηγώντας στο Δικαστήριο τις ανάγκες του Δήμου Λαρισαίων για προσωπικό. Ωστόσο το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής κρίνοντας - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - ότι δεν πρέπει να παραταθούν οι συμβάσεις και πως δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, παραπέμποντας ωστόσο για την οριστική απόφαση στη συζήτηση της κύριας αγωγής που θα γίνει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας (Ασφαλιστικά Μέτρα) την 3η Ιουνίου.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass