Επανεκλογή Β. Μπαλατσού στην Κυνηγετική Ομοσπονδία

Η ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2022 15:31

Με μεγάλη επιτυχία και σε ένα υψηλό επίπεδο ομοφωνίας, ενότητας και καθολικής απαρτίας, διεξήχθησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων, καθώς παρευρέθησαν εκπρόσωποι και από τους 22 Κυνηγετικούς Συλλόγους που

έχει στη δυναμική της η Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας, η ασφάλιση των κυνηγών για την κυνηγετική περίοδο 2022-2023, η έκτακτη εισφορά της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων, καθώς και η ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα.
Ο πρόεδρος, Βαγγ. Μπαλατσός, ενημέρωσε το Σώμα για όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο αδικαιολόγητο lockdown που επιβλήθηκε στους κυνηγούς, καθώς και στον νέο νόμο, ο οποίος επιβάλλει την υποχρεωτική στείρωση των σκύλων. Τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι Σύλλογοι, όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην αντικυνηγετική στάση της κυβέρνησης, στέλνοντας πολλαπλές επιστολές στους καθ’ ύλην αρμόδιους και διοργανώνοντας συλλαλητήρια. Το θέμα όμως που απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων. Ο κ. Μπαλατσός επισήμανε τους δύο λόγους, για τους οποίους εισηγήθηκε στο τότε Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Σ.Ε. να αλλάξει το χρονικό διάστημα εκγύμνασης των σκύλων. Πρώτον τα κυνηγόσκυλα είναι σκυλιά εργασίας και απαιτείται η εκπαίδευσή τους όλη τη διάρκεια του έτους. Και δεύτερον ότι το 95% των καταγεγραμμένων μηνύσεων των Δασαρχείων της Θεσσαλίας αφορούσαν την εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων. Η πρότασή του ήταν κοινής αποδοχής, κατατέθηκε στον αρμόδιο υπουργό και ψηφίστηκε ο νόμος, ο οποίος επιτρέπει την εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων, όλη τη διάρκεια του έτους. Φέτος όμως -όπως τονίστηκε- ορισμένα Δασαρχεία της Θεσσαλίας ενεργοποίησαν την παρ. 4 από τις γενικές ρυθμίσεις της Ρ.Δ.Θ. 2021-22 και αυθαίρετα, κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας τους, αγνοώντας παντελώς τις τεκμηριωμένες προτάσεις των άμεσα ενδιαφερόμενων ‘’της Ομοσπονδίας και των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων’’, εξέδωσαν Δασικές Απαγορευτικές Διατάξεις απαγορεύοντας την εκγύμναση κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Χωρίς καμία εκτίμηση του πληθυσμού και της πίεσης που ασκείται σε αυτόν από την εκγύμναση. Στο σημείο αυτό ο κ. Μπαλατσός ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης και την έλαβε ομόφωνα, ώστε να κατατεθούν στη Γενική Συνέλευση της Κ.Σ.Ε. οι προτάσεις της Ομοσπονδίας, οι οποίες φέρουν σε μια ισορροπία την επιθυμία των κυνηγών για την εκγύμναση των σκύλων με τη διαφύλαξη του ενδιαιτήματος του θηραματικού πληθυσμού.
ΕΚΛΟΓΕΣ
Ακολούθησαν αρχαιρεσίες, στις οποίες συμμετείχαν 22 Κυνηγετικοί Σύλλογοι και εκλέχθηκαν οι κάτωθι.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Μπαλατσός Ευάγγελος 22 ψήφοι, Σιαφαρίκας Αθανάσιος 20, Συρταδιώτης Στέργιος 20 ψήφοι, Γιώτης Λάμπρος 20, Μαραγκός Σωκράτης 19, Τίρχας Ιωάννης 19, Τόλιος Αναστάσιος 18 ψήφοι.
Για την Ελεγκτική Επιτροπή: Τσιαγκάλης Νικόλαος με 22 ψήφους, Μανώλης Χρήστος με 19 ψήφους.
Ο κ. Μπαλατσός ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τα μέλη της Ομοσπονδίας για την ψήφο εμπιστοσύνης και δεσμεύτηκε ότι «η παμψηφεί εκλογή του είναι η κινητήριος δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του κυνηγετικού κόσμου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass