Τη λειτουργία του φράγματος Γυρτώνης αναλαμβάνει για φέτος ο ΤΟΕΒ Πηνειού

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΤΟΕΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΑΡΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2022 21:00

Λύση για τη λειτουργία του φράγματος της Γυρτώνης και την απρόσκοπτη άρδευση

της ευρύτερης περιοχής δόθηκε, μετά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τους αγρότες - αρδευτές, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα. «Ο ΤΟΕΒ Πηνειού αναλαμβάνει τη λειτουργία του φράγματος για το επόμενο τρίμηνο δηλαδή για τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο μέχρι να ολοκληρώσουμε όλες τις διαδικασίες» τόνισε ο περιφερειάρχης. «Για το νερό κάνουμε τα πάντα. Ο ΤΟΕΒ Πηνειού είναι ένας υγιής φορέας, έχουμε καλή και αποτελεσματική συνεργασία και έχει αποθεματικό. Έτσι μπορούμε να συζητάμε για την ομαλή λειτουργία του φράγματος. Δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα άρδευσης και ό,τι άλλο χρειαστεί, το κάνουμε». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρης Τσιούρης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την κατανόηση και την αποτελεσματική συνεργασία που έχουν και πρόσθεσε: Εμείς είμαστε υπέρ της συνέχισης της παραγωγής και αναλαμβάνουμε μόνο για τρεις μήνες προκειμένου να ποτίσουν όλοι οι αγρότες.
Από εκεί και πέρα χρειάζεται να διαπραγματευτούμε ξανά και να δούμε πώς θα γίνει λειτουργικό το έργο. Υπάρχει ένα αντλιοστάσιο το οποίο δεν λειτουργεί αλλά από εκεί θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια είσπραξη. Ως υγιής Οργανισμός που είμαστε βάζουμε πλάτη, προκειμένου να ποτίσουν όλοι οι αγρότες μέχρι τον Αύγουστο». Όπως έγινε γνωστό το κόστος της φύλαξης και διαχείρισης του φράγματος θα αναλάβει ο εργολάβος (ηλεκτρολόγος- μηχανολόγος), ενώ το κόστος του ρεύματος και της συντήρησης θα αναλάβει για λογαριασμό της ΕΥΔΕ Θεσσαλίας, το Υπουργείο Υποδομών. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, αλλά και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου Νίκος Μητσογιάννης, οι οποίοι και ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για την αποτελεσματική παρέμβασή της.                       

Γ.Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass