Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2022 15:49

Απεβίωσε ο συνταξιούχος ιερέας των Ελευθερών π. Κωνσταντίνος
ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 84 ΕΤΩΝ ΕΝΩ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ

Σε ηλικία 84 ετών απεβίωσε χθες το μεσημέρι ο συνταξιούχος ιερέας των Ελευθερών π. Κωνσταντίνος Γεροστέργιος. Ο καταγόμενος από την Καλλιπεύκη π. Κωνσταντίνος στις 12.25 χθες το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός από διερχόμενο συμπολίτη στον δρόμο δίπλα από το αυτοκίνητό του και

στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Αλεξάνδρας, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- επέστρεφε από τη λαϊκή αγορά. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά για τον συνταξιούχο ιερέα.
Ο π. Κωνσταντίνος υπήρξε εφημέριος στον Ι.Ν. του Αγίου Βησσαρίωνα Ελευθερών, ενώ η εξόδιος ακολουθία, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, θα τελεσθεί αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στο ενοριακό παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στις Ελευθερές.  

 

*Εληξε η αποχή των δικηγόρων
O Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας ενημερώνει τα μέλη του ότι η τροπολογία του αρ. 349 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ψηφίστηκε χθες Τρίτη. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΔΣΛ «κατόπιν τούτου και προς άρση κάθε αμφιβολίας καθίσταται σαφές ότι λήγει η αποχή μας και από σήμερα Τετάρτη παριστάμεθα κανονικά στις συνεδριάσεις των ποινικών δικαστηρίων. Αναμένουμε τη δημοσίευση της διάταξης στο ΦΕΚ προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας» καταλήγει ο ΔΣΛ.

 

Φεστιβάλ ΚΝΕ το Σάββατο στο «Φρούριο»

Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, για τον Σοσιαλισμό!», θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιούνη, στο Φρούριο, στις 7:30 μ.μ., το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Τουρνουά σκάκι και ping pong.
- Ανοιχτό μάθημα SWING.
- Συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας», με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της Κ.Ε. και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
- Συναυλίες με τα νεανικά - φοιτητικά συγκροτήματα 4Dox, Manifex, Άρη Σάλλα, Τζίμι Νταφόπουλο, Κατερίνα Λεκάκη.
Στον χώρο θα υπάρχουν βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», SPOT ενημέρωσης για την 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Νηές Μαγνησίας στις 7-10 Ιούλη.

 

Εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιούνη), το Παράρτημα Λάρισας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.
* Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί δράση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου της οδού Ηρακλειανού της συνοικίας Ιπποκράτη, στο περίπτερο του Συλλόγου CINEΠΑΡΜΕΝΟΣ.
* Την Κυριακή στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας βραδινός αγώνας δρόμου στις 8 μ.μ. και με αφετηρία την κοίτη του Πηνειού.

 

Μνημόσυνο πεσόντων στη Μαρμαρίνη

Ο Δήμος Αγιάς και η Τοπική Κοινότητα Μαρμαρίνης διοργανώνουν το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 10:30 π.μ., μνημόσυνο στην τοποθεσία «Κόκκινος βράχος» Μαρμαρίνης, για να τιμήσουν τους πεσόντες αγωνιστές ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass