«Στη μάχη της επιστροφής οι μουσικοί»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2022 16:10

«Η φετινή ημέρα της μουσικής βρίσκει τους συναδέλφους μουσικούς να δίνουν τη μάχη της επιστροφής σε ένα επάγγελμα που δεν λειτούργησε για δύο χρόνια, επειδή η Κυβέρνηση αντί να ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο Σύστημα Υγείας, επέβαλε ένα ιδιότυπο lockdown στον πολιτισμό, ενώ η οικονομική στήριξη κατευθύνθηκε στους ομίλους της βιομηχανίας του θεάματος» τονίζεται σε μήνυμα του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.


Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι:
«Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος είναι ένα σωματείο με μακρόχρονη ιστορική πορεία που στις μέρες μας συνέβαλε για να οργανωθούν οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στον κλάδο του πολιτισμού τις τελευταίες δεκαετίες, να ξεδιπλωθούν πολύμορφες πρωτοβουλίες, συλλαλητήρια, συλλογές υπογραφών, καλλιτεχνικά δρώμενα όπου συμμετείχαν χιλιάδες καλλιτέχνες σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις αυτές πίεσαν την Κυβέρνηση, απέσπασαν κατακτήσεις, ανέδειξαν την τέχνη ως κοινωνική ανάγκη. Η πιο σημαντική κατάκτηση βέβαια είναι η μαζικοποίηση των καλλιτεχνικών σωματείων από την πρώτη καραντίνα το 2020 μέχρι σήμερα, που είναι πρωτοφανής.
Επιπλέον η Κυβέρνηση υπολογίζοντας τις αντιδράσεις πήρε όλη αυτήν τη χρονική περίοδο κάποια ανεπαρκή μέτρα στήριξης. Έτσι, μέσα σε αυτές τις συνθήκες δημιουργήθηκε και το Παράρτημα Λάρισας του Π.Μ.Σ. που αυτόν τον μήνα κλείνει 2 χρόνια λειτουργίας και δράσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass