«Ανεμος» αισιοδοξίας από τον αερολιμένα της Ν. Αγχιάλου

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ -ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ -ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2022 21:01

Του Κώστα Γκιάστα

«Άνεμος» αισιοδοξίας πνέει από την περιοχή της Νέας Αγχιάλου, εκεί που

βρίσκεται ο Κρατικός Αερολιμένας της Θεσσαλίας και γενικότερα ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας. Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, από τον πρώτο μήνα του φετινού καλοκαιριού φαίνεται πως μια κανονικότητα επανέρχεται σιγά-σιγά. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο αερολιμενάρχης κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου που μιλάει στην «Ε». «Αυτήν τη στιγμή πλησιάζουμε τους αριθμούς του 2019. Είναι γεγονός πως με την υγειονομική κρίση υπήρξε κατακόρυφη πτώση. Πλέον με τη βελτίωση των υγειονομικών δεδομένων βλέπουμε μεγάλη κινητικότητα».
Αυτήν τη στιγμή σε εβδομαδιαία βάση υπάρχουν πάνω από δέκα πτήσεις. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτές είναι για το εξωτερικό.
-Δύο πτήσεις από και για Αγγλία. Η μία κάθε Τετάρτη και η άλλη κάθε Σάββατο.
-Δύο από και για Μόναχο. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο επίσης.
-Δύο πτήσεις από και για Ντίσελντορφ. Κάθε Τρίτη και κάθε Σάββατο.
-Από τις 2 Ιουλίου ξεκινάει η πτήση από και για Βιέννη κάθε Σάββατο.
-Υπάρχει μία πτήση από και για Παρίσι κάθε Σάββατο.
Βέβαια σύμφωνα με τους ανθρώπους του αεροδρομίου όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός επιβατών μπαίνει και μια δεύτερη πτήση για τον ίδιο προορισμό. Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν και οι πτήσεις από και για Ηράκλειο. Είναι δύο κάθε εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή.
«Από το εξωτερικό έρχονται κυρίως μεμονωμένοι τουρίστες που επιλέγουν να βρεθούν στο Πήλιο, αλλά και σε άλλα μέρη της Θεσσαλίας», ενώ για το ποιοι είναι οι Έλληνες που επιλέγουν αυτές τις πτήσεις λέει: «Είναι και ομογενείς που ταξιδεύουν για να βρεθούν σε πάτρια εδάφη όσο και  τουρίστες που θέλουν να βρεθούν στο εξωτερικό».
Με μια πρόχειρη εκτίμησή του οι περισσότεροι είναι από τη Μαγνησία, ακολουθούν Τρίκαλα – Καρδίτσα, λόγω μεγάλου αριθμού μεταναστών παλιότερα, Λάρισα και μετά Λαμία.
«Γενικότερα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της Κεντρικής Ελλάδας το αεροδρόμιο και αν το βάλουμε πληθυσμιακά σχετίζεται με 800.000-900.000 άτομα περίπου». Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, από το 1994 που λειτουργεί το αεροδρόμιο, καταγράφεται μια διαρκής αύξηση του ενδιαφέροντος, πλην της προηγούμενης διετίας. Μάλιστα όπως τονίζει υπάρχει πρόβλεψη για την επόμενη πενταετία να προστεθούν κι άλλοι προορισμοί.
Θετικό χαρακτηρίζει το γεγονός πως έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις εσωτερικού για Κρήτη και ήδη καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον «Τόσο για αυτούς που πηγαίνουν Κρήτη όσο και για εκείνους που έρχονται από το νησί για διάφορα γεγονότα, όπως γάμους, βαφτίσια, συνέδρια και άλλα».
Όσον αφορά τώρα την τιμή, τονίζει πως το σημείο κλειδί είναι ο χρόνος «όσο πιο νωρίς κάποιος γνωρίζει πότε και πού θέλει να ταξιδέψει τόσο πιο εύκολα θα βρει καλύτερη τιμή» λέει και συμπεραίνει πως είναι προτιμότερο και οικονομικότερο για έναν Θεσσαλό να ταξιδέψει από τη Ν. Αγχίαλο, παρά από τη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, δεδομένου πως έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα κόστη μετακίνησης.

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η «Ε» επικοινώνησε με τον Γιάννη Μπατζιόλα, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης Γραφείου Τουρισμού στη Λάρισα. Όπως τονίζει, το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου εξυπηρετεί κυρίως ανάγκες μεμονωμένων τουριστών, όσον αφορά τους Έλληνες. Προσθέτει ως μειονέκτημα το ότι έχει μικρό αριθμό πτήσεων, αλλά ως πλεονέκτημα αναφέρει πως είναι η κοντινή απόσταση για όλους τους Θεσσαλούς. Το σημαντικότερο όμως μειονέκτημα λέει πως είναι η ελλιπής ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα.
«Έρχεται κόσμος και ζητάει πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Μόναχο και όταν τους λέμε πως υπάρχει και πιο κοντινό αεροδρόμιο, αυτό της Αγχιάλου, μένει έκπληκτος» λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «θα ήταν ιδανικό να μας ενημέρωναν εμάς τουλάχιστον έγκαιρα για να μπορούμε να ενημερώνουμε τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass