Με 40άρια και χωρίς ρεύμα...

ΔΙΠΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2022 10:02

Διπλή ήταν η δοκιμασία χθες στη Λάρισα καθώς, εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες στο κέντρο της πόλης -αλλά και στις περιοχές των Αμπελοκήπων και του Αλκαζάρ, έμειναν και χωρίς ρεύμα για παραπάνω από τρεις ώρες και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν ένα από τα πρώτα κύματα καύσωνα με εναλλακτικούς τρόπους.
Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι κατά κύριο λόγο σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Η ανάλυση των καταγραφών των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έδειξε ότι το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου ξεπεράστηκε σε 18 από αυτούς, με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (42.1 βαθμοί Κελσίου).


Στην τρίτη θέση βρέθηκαν τα Πλατανούλια με 41.3 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή, στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, τη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όποτε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα ανατολικά και μόνο στη Δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός αρχικά προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και το απόγευμα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και στο Ιόνιο δυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 33 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass