Στη Λάρισα η 4η διακρατική συνάντηση «Solidart»

ΓΑΛΛΟΙ, ΛΕΤΟΝΟΙ, ΙΣΠΑΝΟΙ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ...ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2022 15:11

Ο Δήμος Λαρισαίων διοργάνωσε την τέταρτη διακρατική συνάντηση του έργου

«Solidart», το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας «Europe For Citizens-Ευρώπη για τους Πολίτες» και βασίζεται στο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ των νέων της Ευρώπης για την αλληλεγγύη σε περιόδους κρίσης.
Στόχος του είναι να εμπλέξει νέους από τις οκτώ χώρες του εταιρικού σχήματος, που ζουν την κρίση με διαφορετικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης που τους είναι οικείοι, όπως οι νέες τεχνολογίες, καλλιτεχνική έκφραση κ.τ.λ., για να αναπτυχθεί μια πολυπολιτισμική συζήτηση για τις τρέχουσες προκλήσεις στην Ε.Ε.
Στη διάρκεια της συνάντησης προσεγγίστηκε το θέμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν στα εδάφη της Ε.Ε., μέσα από στοχευμένες χρηματοδοτήσεις και ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στη στάση της Ευρώπης απέναντι στις αντιμαχόμενες πλευρές. Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, κος Δημήτρης Δεληγιάννης, παρουσίασε στους εταίρους τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Λαρισαίων, την πρωτοβουλία της «Πόλης που Μαθαίνει», του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» και του Προγράμματος «Eστία», ενώ ακολούθως συμμετείχε στις συζητήσεις με τους λοιπούς συμμετέχοντες, μαζί με τον αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων, κο Γιώργο Σούλτη. Τέλος, οι εταίροι του έργου «Solidart», συμμετείχαν ενεργά σε δράσεις που διοργάνωσε το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων, στον χώρο του στο Φεστιβάλ Πηνειού, όπου είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει το έργο και τα αποτελέσματά του στους Λαρισαίους πολίτες, με την ενεργή συμμετοχή μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας.
Το συνολικό εταιρικό σχήμα αποτελείται από τους: Συντονιστής: Δήμος Grosuplje (Σλοβενία). Λοιποί εταίροι: Fajub – Federaçaodas Associações Juvenisdo Distrito de Braga (Πορτογαλία), WIPSEE (Γαλλία), Δήμος Dolores (Ισπανία) FUNDACJA AUTOKREACJA (Πολωνία), BulgarianYouth Association (Βουλγαρία), Preili County Council (Λετονία), Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass