Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αστρονομίας

ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2022 15:14

Πραγματοποιήθηκε η 2η (τελευταία) φάση «Υπατία» του 6ου Πανελληνίου Μαθητικού

Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2022 του Δημοτικού, που διοργανώνει ετησίως η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου. Διαγωνίστηκαν 31 μαθητές από όλη την Ελλάδα -ακόμη και από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου- οι οποίοι επιλέχτηκαν από τους πρώτους επιτυχόντες της προηγούμενης φάσης του Διαγωνισμού «Αγλαονίκη», που διεξήχθη τον Μάιο.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο κτίριο Ματσάγγου του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιλάμβανε 50 θέματα ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, σωστού – λάθους, υπολογισμών κ.λπ., στα οποία απάντησαν, οι διαγωνιζόμενοι μέσα σε μιάμιση ώρα. Αμέσως έγινε η διόρθωση των γραπτών από τους καθηγητές Δημήτριο Μαυρομάτη και Απόστολο Ξενάκη και εκδόθηκαν τα αποτελέσματα. Οι τρεις πρώτοι, που είναι οι επιτυχόντες του διαγωνισμού με πλούσια δώρα είναι: ο Κουτσός Μάριος, του Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών Αττικής, στον οποίο απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο και ανάμεσα στα δώρα του ήταν και ένα τηλεσκόπιο, η Γκότση Δήμητρα, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και η Φερεντίνου Ευαγγελία, του Δημοτικού Σχολείου Ρίου Πατρών, οι οποίες ισοβάθμησαν και έλαβαν από ένα ασημένιο μετάλλιο και από ένα ζευγάρι αστρονομικά κιάλια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τηλεσκόπιο και τα κιάλια ήταν προσφορά του παλαιού μαθητή του διαγωνισμού του Λυκείου Καμαρέτσου Ιωάννη, που σταδιοδρομεί στη Γερμανία. Επίσης μεταξύ όλων των 16 επιτυχόντων στον διαγωνισμό έγινε κλήρωση ενός ακόμη τηλεσκοπίου, προσφορά του «Πλανηταρίου» Θεσσαλονίκης Δημητρίου Τσάμπουρα, της οποίας τυχερός αναδείχθηκε ο Διαμαντόπουλος Νικόλαος του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, βραβευθέντες και μη, έλαβαν διάφορα αναμνηστικά δώρα από τις πολλές εκδόσεις της Εταιρείας. Μετά την τελετή απονομής των βραβείων ο πρόεδρος Λουκάς Ζαχείλας μίλησε ευχήθηκε καλό καλοκαίρι.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass