Επίκαιρο το μήνυμα των Αγ. Αποστόλων Πέτρου - Παύλου

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2022 19:16

Με αφορμή την εορτάζουσα Ενορία της Λάρισας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου που τιμά τους προστάτες της, συμμερίζομαι και τη δική μας αγωνία ποια θα ήτο η απήχηση του μηνύματος που στέλνουν στην εποχή μας οι δύο Απόστολοι.

Η 29η Ιουνίου αποτελεί το ορόσημο στη ζωή της Εκκλησίας που τόσο ο Απόστολος Πέτρος όσο και ο Απόστολος Παύλος αποτέλεσαν και αποτελούν τους θεμέλιους λίθους και τους πρωτεργάτες της οικοδομής της Εκκλησίας του Χριστού. Και οι δύο έδειξαν ολόθερμη αγάπη και αφοσίωση προς τον Χριστό. Και οι δύο διέδωσαν το Ευαγγέλιο σε χώρες που κυριαρχούσε η ειδωλολατρία και στο τέλος μαρτύρησαν για τη μία και μοναδική πίστη στον Χριστό.
Όμως πρέπει να τονισθεί ότι οι δύο μέγιστοι κήρυκες της τρισηλίου θεότητος είναι και πρότυπα μετάνοιας, αλλά και ταπείνωσης.
Ο ένας αρνήθηκε τον Χριστό τρεις φορές και ο άλλος ήτο φοβερός διώκτης του Χριστού. Και όμως και οι δυο τους συντετριμμένοι, όχι μόνο μετανόησαν, όχι απλά επέστρεψαν στην πίστη τους, αλλά έγιναν κορυφαίοι κήρυκες του Ευαγγελίου και στο τέλος μαρτύρησαν για τον Χριστό.
Ο Πέτρος ήταν ψαράς από τη Γαλιλαία. Χαρακτηρίζεται για την αγνότητα της ψυχής του, την ευθύτητά του, την αποφασιστικότητά του και το θάρρος του. Μαζί με τον αδελφό του, τον Απόστολο Ανδρέα, εγκατέλειψαν «ευθέως» τα δίχτυα και τον πατέρα τους για να ακολουθήσουν τον Χριστό.
Ο Παύλος ήταν διώκτης του χριστιανισμού, όμως έγινε πρωτοπόρος αφού τους κάλεσε ο ίδιος ο Χριστός στο Ευαγγελικό του έργο και στο Αποστολικό αξίωμα. Αυτήν τη μετάνοια, αυτή την ομολογία, αυτήν την πίστη και την αγάπη μας καλούνε οι Άγιοι και μας να δείξουμε στη ζωή μας.
Σε μια εποχή που όλα ισοπεδώνονται που οι αξίες και η πίστη θυσιάζονται στον βωμό του εγωισμού και του κέρδους που η αγάπη εκλείπει από τις καρδιές μας, και που η έννοια του ανθρώπου καταρρέει, οι μεγάλοι αυτοί Απόστολοι, μου δείχνουν τον μόνον αληθινό δρόμο, τη μόνη διέξοδο, από τα πρόσκαιρα αυτά προβλήματα που μόνοι μας οι άνθρωποι έχουμε βάλει στη ζωή μας.
Αυτή η διέξοδος έχει μόνον ένα όνομα γι’ αυτούς τους Αγίους και λέγεται Χριστός. Η παρουσία των Αγίων Αποστόλων είναι καθημερινή και δεν τελειώνει ποτέ ιδιαίτερα δε μέσα στον χώρο της Ενοριακής μας κοινότητας αλλά περισσότερο βιώνεται αυτή η αλήθεια στην προσωπική ζωή του καθενός. Αυτές τις ημέρες προετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε για μια ακόμη φορά τους Αγίους της ενορίας μας, που με τις ευχές και ευλογίες του Σεπτού με Ποιμενάρχου κ. Ιερώνυμου ευχηθούμε και να εορτάσουμε και ‘μεις με λαμπρότητα ψυχής τους Πρωτοκορυφαίους των Αποστόλων τον Πέτρο και τον Παύλο και ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους ξεπερνώντας τα εμπόδια που προβάλλονται ανάμεσά μας και ας γίνουν το φωτεινό παράδειγμα προς όλους μας.

 

Άννα Τσουμάνη
Εκπαιδευτικός - Κατηχήτρια
Ενορίας Πέτρου - Παύλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass