Ενα σχολείο για Πλατανούλια και Δένδρα

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2022 14:58

Tην κατασκευή ενός νέου σχολείου για τους οικισμούς Δένδρων και Πλατανουλίων και όχι την ανακατασκευή των αιθουσών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό του Μαρτίου του 2021, ζητά με ανοιχτή επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δένδρων –

Πλατανουλίων, απευθύνοντας κάλεσμα στη Δημοτική Αρχή Τυρνάβου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για συνάντηση. Αναλυτικότερα στην επιστολή επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το έτος 2011 αποφασίστηκε η συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Πλατανουλίων και του Δημοτικού Σχολείου Δένδρων και δημιουργήθηκε το συνενωθέν Δημοτικό Σχολείο “Δένδρων-Πλατανουλίων” το οποίο και λειτουργούσε (πριν τον σεισμό του 2021) με ιδιότυπο καθεστώς, καθώς τρεις τάξεις του σχολείου φιλοξενούνταν στο κτίριο του Δ.Σ. Πλατανουλίων και τρεις τάξεις φιλοξενούνταν στο κτίριο του Δ.Σ. Δένδρων.
Ο σεισμός του Μαρτίου 2021 επέφερε τεράστιες ζημιές στα κτίρια των σχολείων και έκτοτε τα παιδιά μας φιλοξενούνται προσωρινά στο σχολείο εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ.
Μέσω του Δήμου Τυρνάβου και σχετικών δημοσιευμάτων είχε γίνει γνωστό ότι η ΔΕΗ κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου προτίθεται να αναλάβει την ανακατασκευή/επισκευή των σχολικών κτιρίων που επλήγησαν από τον σεισμό.
Σε συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο Τυρνάβου τον Απρίλιο, τον πληροφορήσαμε ότι η προ του σεισμού λειτουργία του συνενωθέντος Δημοτικού Σχολείου “Δένδρων Πλατανουλίων” σε δύο σχολικά κτίρια με φιλοξενία τριών τάξεων ανά κτίριο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και τυχόν ανα-κατασκευή δύο σχολικών κτιρίων, -αντί της κατασκευής ενός νέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου για τη στέγαση 6 τάξεων (εξαθέσιου)- θα δημιουργήσει τετελεσμένα , δηλαδή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε δημιουργία δύο υποβαθμισμένων σχολείων. Για τον λόγο αυτόν ζητήσαμε να τροποποιηθεί το αίτημα του Δήμου Τυρνάβου προς τη ΔΕΗ και να αιτηθεί την κατασκευή ενός νέου 6-θέσιου σχολικού κτιρίου, σε όποιο χωριό (Δένδρα ή Πλατανούλια) ο Δήμος αποφασίσει. Στην ως άνω συνάντηση εισπράξαμε την αρνητική στάση του κ. Δημάρχου, ο οποίος επέμεινε στη λύση της ανακατασκευής των δύο σχολικών κτιρίων.
Κατόπιν συναντηθήκαμε, με τη συνοδεία εκπαιδευτικού της σχολικής μονάδας, με τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της εκθέσαμε το ανωτέρω ζήτημα και τονίσαμε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να κατασκευαστεί ένα πολυδύναμο σχολείο. Η Διευθύντρια άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες μας και όταν της ζητήθηκε δήλωσε πρόθυμη να συμμετάσχει σε μια κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας.
Στα μέσα Μαΐου σε Γενική Συνέλευση των Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, που κατοικούν τόσο στα Δένδρα όσο και στα Πλατανούλια η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, απαλλαγμένη από τοπικισμούς δήλωσε ότι επιθυμεί την κατασκευή ενός νέου σχολείου σε οποιοδήποτε εκ των δύο οικισμών, ώστε να διασφαλιστεί ότι σήμερα αλλά και στο μέλλον κάθε τάξη θα έχει τον δάσκαλό της και κάθε παιδί τις ίδιες ευκαιρίες με όλα τα παιδιά των πόλεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass