Ληστής λόγω… χρεών!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΦΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΑΦΟΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2022 21:05

Στα οικονομικά προβλήματα απέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», την απόφασή του να γίνει ληστής ο 36χρονος Λαρισαίος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατηγορούμενος για το αδίκημα της ληστείας και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.


Χθες το μεσημέρι, με την ολοκλήρωση της απολογίας του στην Ανακρίτρια για την απόπειρα ληστείας, ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η εμφάνιση στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά και η καταβολή χρηματικής εγγύησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος που ομολόγησε τις πράξεις του, τις απέδωσε στα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ενώ, αναγνωρίζοντας τις συνέπειες των πράξεών του, αποζημίωσε τα θύματά του.
 Όπως είναι γνωστό, ο 36χρονος συνελήφθη μετά την αποτυχημένη απόπειρα ληστείας σε συνοικιακό περίπτερο, αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Όταν σύμφωνα με την αστυνομία «φορώντας κράνος, μετέβη σε περίπτερο και με την απειλή περιστρόφου/πιστολιού, απαίτησε από την υπάλληλο να του παραδώσει τα χρήματα από το ταμείο, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του, ενώ ακολούθως διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχε σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση».
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 36χρονος ήταν ο δράστης που αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ. για δύο ληστείες που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο, η πρώτη σε κεντρικό περίπτερο και η δεύτερη σε συνοικιακό παντοπωλείο, όπου εκεί κατάφερε να αποσπάσει χρήματα από τα δύο θύματά του.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 36χρονος «διέπραξε επίσης τις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις: Την 09-01-2022 το βράδυ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη σε άλλο περίπτερο της πόλης και υπό την απειλή πιστολιού, εξανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει τις εισπράξεις από την ταμειακή μηχανή, ύψους 1.000 ευρώ.
Τη 19η-01-2022 το απόγευμα, από κοινού με άγνωστο, μέχρι στιγμής, συνεργό του, εισήλθαν σε κατάστημα/μίνι μάρκετ στη Λάρισα και με την απειλή μαχαιριού που έφερε ο ημεδαπός δράστης, εξανάγκασαν την υπάλληλο να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 361 ευρώ, από τις εισπράξεις του καταστήματος».
Σημειώνεται πως από την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «ένα περίστροφο - πιστόλι αερίου (με αμπούλα), ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, δύο φυσίγγια, μία άδεια γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου, ένα κράνος μηχανής, καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης (2 μπλούζες, 1 βερμούδα, 1 μπουφάν με κουκούλα, 2 ζευγάρια παπούτσια)» .
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass