Υπάρχει πολιτική βούληση για καθημερινό στεφανιογράφο στο Πανεπιστημιακό;

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ -ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΝΛ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΕΡΕΤΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΟΔΗΓΙΩΝ -ΑΝΑΦΟΡΑ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΕ Θ. ΠΛΕΥΡΗ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2022 21:00

Υπάρχει τελικά η πολιτική βούληση για την καθημερινή εφημερία του

Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την κάλυψη των αναγκών της Θεσσαλίας σε στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστική; Υποσχέσεις, διαβεβαιώσεις, αλλά και δεσμεύσεις για την ικανοποίηση του παλλαϊκού αιτήματος στα τέλη του προηγούμενου χρόνου ή ακόμη και για μετά το Πάσχα υπήρχαν και έμειναν υποσχέσεις, με τους πολίτες να αναζητούν από την Κυβέρνηση, αλλά και τις τοπικές υγειονομικές αρχές μάταια λύσεις.
Το ερώτημα για την καθημερινή εφημερία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου αντί 15 ημερών στη διάρκεια του μήνα, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, δεν είναι καινούργιο ούτε άγνωστο στις υγειονομικές αρχές. Επανήλθε όμως εκ νέου και πιεστικά από προχθές το απόγευμα, με αφορμή την περιπέτεια της υγείας του πρώην δημάρχου Λαρισαίων, Κων. Τζανακούλη, που μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο -αν και δεν εφημέρευε- για στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο, γιατί δεν έστειλε το περιστατικό στο εφημερεύον Νοσοκομείο Τρικάλων, σύμφωνα με τις οδηγίες της 5ης ΥΠΕ!
Η περιπέτεια της υγείας του πρώην δημάρχου Λαρισαίων επαναφέρει εκ των πραγμάτων το θέμα της καθημερινής εφημερίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, η μοναδική ίσως εκκρεμότητα για τις εφημερίες των μοναδικών κλινικών και εργαστηρίων της Λάρισας, όπως έχουν συμφωνήσει τα δύο νοσοκομεία κατά τη συζήτηση των εφημεριών τους. Την ανάγκη λειτουργίας του στεφανιογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μάλιστα, καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου έχει αναδείξει και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο 24ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδας τον προηγούμενο Οκτώβρη στη Λάρισα, ενώ και η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είχε εκτιμήσει στις αρχές του χρόνου ότι μετά το Πάσχα θα εξασφάλιζε καθημερινή λειτουργία του στεφανιογράφου. Χθες λίγο πριν το μεσημέρι σε σύσκεψη στο γραφείο του διοικητή Δημήτρη Κατσικονούρη με τη συμμετοχή των καθηγητών Φίλιππου Τρυποσκιάδη και Γιάννη Σκουλαρίγκη διαπιστώθηκε εκ νέου το πρόβλημα της έλλειψης τεχνολόγων, με τον κ. Κατσικονούρη να δεσμεύεται για τη διάθεση ενός τεχνολόγου από τους πέντε που προσλαμβάνονται για στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, ώστε να εφημερεύσει καθημερινά.
Την ίδια ώρα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής που παρακολουθούν στενά την υπόθεση εξέφραζαν την πρόθεσή τους να συναντηθούν εκ νέου με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για να επαναφέρουν παλαιότερη πρότασή τους για εξυπηρέτηση των ασθενών τις 15 ημέρες που δεν εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από το τοπικό ιδιωτικό νοσοκομείο με το δημόσιο να καταβάλει τις δαπάνες νοσηλείας στο πλαίσιο συμφωνίας, όπως ακριβώς συνέβη -και μάλιστα επιτυχώς- στην τελευταία περίοδο της πανδημίας. Πρόταση που είχε κρίνει αρχικά ενδιαφέρουσα ο υπουργός Υγείας, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για την αποδοχή της.

Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ
Από την πλευρά του, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας Larissapress, σύμφωνα με το οποίο το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο άνοιξε προχθές ενώ δεν εφημέρευε για να εξυπηρετήσει τον πρώην δήμαρχο, όταν στο παρελθόν αρνήθηκε να το πράξει σε άλλη περίπτωση ασθενούς, διέταξε προκαταρκτική εξέταση στο Γ.Ν. Λάρισας για να διερευνηθούν οι λόγοι καταστρατήγησης των οδηγιών της 5ης ΥΠΕ για τη διαχείριση οξέων στεφανιαίων συνδρόμων που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης.
Οι οδηγίες, που συμφωνήθηκαν στις αρχές του προηγούμενου Ιανουαρίου, προβλέπουν ότι η διαχείριση των περιστατικών που χρήζουν στεφανιογραφίας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια πραγματοποιείται από το Γ.Ν. Τρικάλων, το οποίο εφημερεύει όλο το 24ωρο όλο τον μήνα, από το ΠΓΝ Λάρισας το οποίο εφημερεύει 15 ημέρες τον μήνα και από το Γ.Ν. Λαμίας, το οποίο εφημερεύει 8 ημέρες τον μήνα.
Ως εκ τούτου σύμφωνα με αυτές ο πρώην δήμαρχος Λάρισας από το εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έπρεπε να μεταφερθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματός του στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, χωρίς ωστόσο στις χθεσινές δημόσιες τοποθετήσεις του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, να υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά για πρόθεση ικανοποίησης του χρόνιου αιτήματος για την καθημερινή εφημερία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ανεπαρκή αντιμετώπιση και μεροληπτική διαχείριση των ασθενών των περιστατικών των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης στην Π.Ε. Λάρισας επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη.
Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου, στο οποίο αναφέρεται η επιτακτική ανάγκη καθημερινής εφημερίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την κάλυψη των αναγκών σε αγγειοπλαστική και στεφανιογραφίες. Αναδεικνύεται και πάλι το αίτημα του ΓΝΛ για καθημερινή εφημερία για τη διαχείριση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης, ώστε να αποφεύγεται η μεταφορά των ασθενών στο Αιμοδυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου των Τρικάλων ή σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο (για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα). Αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε δεκτό άμεσα από το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε ημέρα μη εφημερίας του, ενώ λίγα 24ωρα πριν εφαρμόστηκε εντελώς διαφορετική πρακτική σε ανάλογο περιστατικό ασθενούς, ηλικίας περίπου 40 ετών, που χρειάστηκε να μεταφερθεί στα Τρίκαλα.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass