Κορυφώνεται η αγωνία αναμένοντας την ΕΒΕ

ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2022 15:05

Για τις άριστες επιδόσεις τους διακρίθηκαν πολλοί Λαρισαίοι μαθητές και μαθήτριες,

οι οποίοι/-ες, παρά τις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, κατέφεραν να επικεντρωθούν στον στόχο τους. Σύμφωνα με τις βαθμολογίες που αναρτήθηκαν προχθές, οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διερευνούν πλέον τις σχολές που θα δηλώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο για το επόμενο βήμα των σπουδών τους, περιμένοντας με αγωνία να ανακοινωθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και να ανοίξει η πλατφόρμα του μηχανογραφικού δελτίου.
Βέβαια υπάρχει και μια μερίδα αποφοίτων που έχει επιλέξει τον δρόμο των σπουδών στο εξωτερικό και άλλοι αντίστοιχα διερευνούν ειδικότητες που τους εκφράζουν καλύτερα σε ιδιωτικά ΙΕΚ σε όλη τη χώρα.
Ο καθένας χαράσσει τη μελλοντική του πορεία με όνειρα και προσδοκίες…
Ως γνωστόν, οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.
Επίσης, μέχρι και σήμερα, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση - δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας για την υποβολή ΠΜΔ για μία θέση σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) έτους 2022 αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου, μετά την ανακοίνωση και των βαθμολογιών των Ειδικών Μαθημάτων. Η θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) επηρεάζει και τις διαδικασίες συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων.ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΜΟΡΙΩΝ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ 2022
Το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία από τις 28 Ιουνίου ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι, εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς στα αντίστοιχα μαθήματα, μπορούν να ενημερωθούν αυτόματα για το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνουν σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.
Επισημαίνεται ότι φέτος ενδέχεται να διαφοροποιείται το σύνολο των μορίων για τα Τμήματα/Σχολές κάθε Επιστημονικού Πεδίου/Τομέα, καθώς διαφοροποιούνται και οι συντελεστές βαρύτητας, όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή/Εισαγωγική Κατεύθυνσή του. Επιπλέον, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Ειδικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι, μέσω της ίδιας εφαρμογής, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).  
Η Εφαρμογή Υπολογισμού Μορίων είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/. Στην αρχική σελίδα, στην επιλογή «Χρήσιμα Έγγραφα», οι υποψήφιοι επιπλέον δύνανται να ενημερωθούν με όλο το σχετικό υλικό που αφορά την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass