Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2022 15:06

Ημερίδα για το Αβερώφειο Πάρκο Θεσσαλίας
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη συμμετοχή του ΕΛΓΟ Δήμητρα διοργανώνουν ημερίδα

με θέμα «Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας: συνέργειες, προκλήσεις & δυναμική της αγροδιατροφής» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 10:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας στο συγκρότημα Γαιόπολις (πρώην ΤΕΙ) στη Λάρισα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από προσκεκλημένους ομιλητές σχετικά με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο αγροδιατροφικός τομέας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η κλιματική αλλαγή, η αλλαγή των διατροφικών τάσεων, η ψηφιακή μετάβαση και η εντεινόμενη επισιτιστική κρίση. Ταυτόχρονα, θα προβληθεί η δυναμική του αγροδιατροφικού κλάδου ως μοχλού ανάπτυξης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας, μια δομή που ιδρύθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο να ενισχύσει τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τη διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και την κοινωνία, με έμφαση στο Σχέδιο Δράσης, τους τομείς δραστηριοποίησης και τις προτεραιότητες. Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, αλλά και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της αγροδιατροφής.

 

 Τρισάγιο στις γραμμές του τρένου

Τρισάγιο θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μέσω του αρχιερατικού επιτρόπου κ. Νικηφόρου, στη μνήμη του συμπολίτη Κωνσταντίνου Μπούμπα που έχασε τη ζωή του, στην οδό Κάρλας στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος – Λάρισα. Το τρισάγιο θα γίνει στο σημείο του δυστυχήματος, σήμερα Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί. Το τρισάγιο διοργανώνουν οι φορείς της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου.

 

Εκλογές εμπόρων Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αγιάς ανακοινώνει στα μέλη του ότι οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 7 Ιουλίου από ώρα 12:00 έως 21:00 στα γραφεία του στην Αγιά.

 

Γιορτάζουν οι Αγ. Ανάργυροι Δήμου Κιλελέρ
Με τον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό στις 7:30 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο χωριό του πρώην Δήμου Κραννώνα στον Δήμο Κιλελέρ. Θα ακολουθήσει αρτοκλασία, θείο κήρυγμα, περιφορά της ιεράς εικόνας των Αγίων Αναργύρων στην πλατεία του χωριού.
Την Παρασκευή 1η Ιουλίου το πρωί ο Όρθρος, στις 8:30 π.μ. η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου, θείο κήρυγμα και το ύψωμα των Αγίων.

 

Πανηγυρίζουν οι Αγ. Ανάργυροι Αμυγδαλέας
Το εξωκκλήσι των Αγίων Αναργύρων Αμυγδαλέας πανηγυρίζει αύριο 1η Ιουλίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
-Σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και αγιασμό.
-Αύριο Παρασκευή 1η Ιουλίου, στις 7 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και εν συνεχεία πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, ενώ στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί ιερά παράκληση προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων.
Στις ακολουθίες θα τεθούν σε προσκύνηση τεμάχια εκ των ιερών λειψάνων των Αγίων Αναργύρων. 

 

Αγρυπνία για τη μνήμη των Αγ. Αναργύρων στον Αγ. Αχίλλιο
Σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ, θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο ιερά αγρυπνία, για την εορτή των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού. Θα περιλαμβάνει την Ακολουθία του Αγιασμού, το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Παρασκευή 1 Ιουλίου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Διακοπές συνταξιούχων ΟΑΕΕ
στην Αιδηψό Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας διοργανώνει οκταήμερες διακοπές στην Αιδηψό, τα εξής χρονικά διαστήματα:
21-28 Αυγούστου, 28 Αυγούστου -4 Σεπτεμβρίου και 4-11 Σεπτεμβρίου.
Απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του Συλλόγου που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2410-536.618 στα γραφεία του (οδός Παπαναστασίου 33), με τον πρόεδρο στο τηλέφωνο 6944-414.456 και με τον γραμματέα στη τηλέφωνο 6944-345.913.

 

Πανελλήνια συνάντηση επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων

Την ερχόμενη Κυριακή στις 3 Ιουλίου και ώρα 11.00 το πρωί, στο Άλσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας, θα πραγματοποιηθεί η πανελλήνια συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, Αντιστασιακών, Φίλων και απογόνων της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Στον χώρο θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου και φωτογραφικού υλικού από την πολιτική προσφυγιά, το ΔΣΕ και την Εθνική Αντίσταση.
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του αγώνα και της πολιτικής.
Για πληροφορίες – συμμετοχή μπορείτε να απευθύνεστε στο Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και στα τηλέφωνα των μελών της Διοικούσας Επιτροπής: Σερδένη Θανάση 6973-311.677, Σίσκου Δήμητρα 6948-125.082, Μπαρό Γιώργο 6945-778.241, καθώς και στον Κηπουρό Θανάση 6972-871.930.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass