Τριτοκοσμικές εικόνες στο Κέντρο Υγείας Λάρισας

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ - ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑ Ο Φ. ΣΕΡΕΤΗΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2022 15:07

Τριτοκοσμικές εικόνες εμφανίζει το Κέντρο Υγείας Λάρισας, που βρίσκεται

στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Ρούσβελτ, όπως δηλώνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., κ. Βασίλης Κόκκαλης, που επισκέφθηκε το κτίριο για να διαπιστώσει τις συνθήκες που επικρατούν μετά από καταγγελίες πολιτών.
Όπως αναφέρει ο Λαρισαίος βουλευτής σε ανακοίνωσή του, το Κέντρο Υγείας Λάρισας, το οποίο λόγω της θέσης του, κατέχει ζωτικής σημασίας ρόλο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, λειτουργεί χωρίς διευθυντή εδώ και ενάμιση χρόνο, με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και με υποδομές που αποτελούν ντροπή για ένα σύγχρονο κράτος εν έτει 2022. Συγκεκριμένα, το κτίριο στερείται πυρασφάλειας, ενώ λειτουργεί μόλις ένα ασανσέρ για να εξυπηρετήσει ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και έγκυες γυναίκες. Το πλέον αποκαλυπτικό όμως της κατάντιας του δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι πως το κτίριο στερείται στοιχειώδους προσβασιμότητας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. «Είναι εκτός λογικής να καμαρώνει κανείς για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία στον Νομό Λάρισας. Είναι ντροπή για το ίδιο το κράτος, για την Κυβέρνηση, για τον υπουργό Υγείας και προπαντός για τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Σερέτη, που έχει την άμεση ευθύνη. Οποιοσδήποτε στη θέση του θα είχε παραιτηθεί εάν διέθετε τη στοιχειώδη ευθιξία για τα χάλια που επικρατούν. Προφανώς όμως η καρέκλα είναι πάνω από οποιοδήποτε αίσθημα ευθύνης ή από τις άθλιες συνθήκες στο Κέντρο Υγείας Λάρισας» δήλωσε ο κ. Κόκκαλης.

Ο Φ. ΣΕΡΕΤΗΣ
Στις δηλώσεις του Λαρισαίου βουλευτή απάντησε αργότερα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης με μια πρόσκληση στον κ. Κόκκαλη να επισκεφθεί την Υγειονομική Περιφέρεια για «να τον ενημερώσουμε από κοινού με τον υποδιοικητή, κ. Ηλία Τσιαούση, για θέματα τα οποία αφορούν τις δομές της Υγειονομικής Περιφέρειας και ενδεχομένως να μας καταθέσει προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων μας, όπως έχουν κάνει οι υπόλοιποι συνάδελφοί του στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να μη δημιουργούνται εντυπώσεις οι οποίες αδικούν την εξαιρετική δουλειά την οποία προσφέρουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Λάρισας και δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες».
Στο ενημερωτικό του σημείωμα για το Κέντρο Υγείας Λάρισας ο κ. Σερέτης αναφέρει τα εξής: «Το Κέντρο Υγείας Λάρισας διαθέτει Μέσα Ενεργητικής Πυροπροστασίας, τα οποία και συντηρούνται σε ετήσια βάση από τη συντηρήτρια εταιρεία στην οποία έχει ανατεθεί με διαγωνιστικές διαδικασίες και δαπάνες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ οι δύο ανελκυστήρες του Κέντρου Υγείας διαθέτουν πιστοποιητικό έλεγχου και είναι καταχωρημένοι στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων. Υπάρχει συντηρήτρια εταιρεία, στην οποία έχει ανατεθεί επίσης με διαγωνιστικές διαδικασίες και δαπάνες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία τα συντηρεί σε ετήσια βάση και όταν προκύπτουν βλάβες αυτές αποκαθίστανται με ευθύνη των ιδιοκτητών. Και οι δύο ανελκυστήρες, ύστερα και από ενημέρωση του Κέντρου Υγείας λειτουργούν κανονικά. Για την προσβασιμότητα για ΑμεΑ υπάρχουν δύο WC στον 2ο και 3ο όροφο, όπου χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτόν». Επιπρόσθετα: «Είναι σε εξέλιξη διαγωνιστικές διαδικασίες από την Υπηρεσία μας που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση Κέντρων Υγείας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το Κέντρο Υγείας Λάρισας και από τις οποίες θα προκύψουν είτε νέα κτίρια σύγχρονων προδιαγραφών είτε τα παλιά αναβαθμιζόμενα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass