Η καταδίωξη που θα του κοστίσει τουλάχιστον 15.000 ευρώ!

ΕΝΑΣ 24ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ «ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ» ΙΧ «ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ» ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2022 21:20

Πρόστιμα το συνολικό ύψος των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τις 15.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει 24χρονος Λαρισαίος οδηγός έπειτα από καταδίωξη περιπολικού της Άμεσης Δράσης Λάρισας.


Ο 24χρονος –σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- βρέθηκε να οδηγεί ΙΧ που είχε δηλωθεί ως ακινητοποιημένο και ενώ ανέμενε σε φωτεινό σηματοδότη στη συμβολή των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και Βόλου, αντιλαμβανόμενος το περιπολικό έθεσε το αυτοκίνητό του εσπευσμένα σε κίνηση. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ρίχνοντας στο οδόστρωμα δυο οδηγούς μοτοσικλετών που είχαν σταθμεύσει μπροστά του, επίσης αναμένοντας τον φωτεινό σηματοδότη να τους επιτρέψει την κίνηση.
Η κίνηση του 24χρονου προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών που είδαν μπροστά τους έναν οδηγό ΙΧ να προσπαθεί, για λόγους που εκείνος γνωρίζει, να διαφύγει και ξεκινούν έτσι την καταδίωξη ενός ΙΧ που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.
Η αλήθεια είναι πως το περιπολικό της Άμεσης Δράσης όντως είχε ενεργοποιήσει ηχητική και φωτεινή σήμανση καταφθάνοντας στη διασταύρωση της Ηρ. Πολυτεχνείου με τη Βόλου, όχι για τον 24χρονο, αλλά καταδιώκοντας μοτοσικλετιστή ο οποίος εκμεταλλευόμενος την κίνηση κατάφερε να διαφύγει.
Ο οδηγός του ΙΧ, με την απόφασή του προκάλεσε ουσιαστικά την αντίδραση των αστυνομικών, για να εγκλωβιστεί τελικά στην οδό Πλούτωνος στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου και μετά την προσαγωγή του στη Διεύθυνση Αστυνομίας να του βεβαιωθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, τα οποία με έναν πρόχειρο υπολογισμό αναμένεται να ξεπεράσουν τις 15.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ
Νωρίς το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στη διασταύρωση των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου με τη Φαρσάλων, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης υποδεικνύουν σε διερχόμενο μοτοσικλετιστή να σταθμεύσει στο πλαίσιο ελέγχων. Ο μοτοσικλετιστής δεν ανταποκρίνεται και έτσι ξεκινάει η καταδίωξή του με οδηγό ταξί να διαμαρτύρεται στη συνέχεια για τις υλικές ζημιές που προκάλεσε στο αυτοκίνητό του ο μοτοσικλετιστής κατά τη διάρκεια ελιγμών.
Ο μοτοσικλετιστής εκμεταλλεύεται την κίνηση και διαφεύγει της σύλληψης με το περιπολικό, στο πλαίσιο της καταδίωξης έχοντας ενεργοποιήσει ηχητική και φωτεινή σήμανση, να καταφθάνει στη διασταύρωση της Ηρ. Πολυτεχνείου με την οδό Βόλου, με τους αστυνομικούς περνώντας τον σηματοδότη να διαπιστώνουν ότι ο μοτοσικλετιστής τελικά διέφυγε.
Στην ίδια διασταύρωση από την πλευρά της οδού Βόλου, ανέμενε στον σηματοδότη ο 24χρονος οδηγός του επιβατικού ΙΧ. Για λόγους που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. ο 24χρονος διαπιστώνοντας την έλευση του περιπολικού, θέτει εσπευσμένα σε κίνηση το αυτοκίνητό του χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί ο σηματοδότης και για τον λόγο αυτό - σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλθηκαν – «σπρώχνει» και ρίχνει στο οδόστρωμα δυο άλλους μοτοσικλετιστές που προσωρινά είχαν σταθμεύσει μπροστά από το αυτοκίνητό του αναμένοντας και αυτοί, ο σηματοδότης να τους επιτρέψει την κίνηση. Μοτοσικλετιστές οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν. Ο 24χρονος εισέρχεται στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου και με ταχύτητα κινείται δεξιά προς την περιοχή του ΑΤΑ, με τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης να ξεκινούν την καταδίωξή του, αγνοώντας στην πραγματικότητα περί τίνος πρόκειται, διαπιστώνοντας ωστόσο ότι καταδιώκουν αυτοκίνητο που δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Ο 24χρονος στη συνέχεια στρίβει δεξιά στην οδό Καραγάτση όπου μετά από λίγο κάνει αναστροφή και επιστρέφοντας παραβιάζει τον ερυθρό σηματοδότη και εισέρχεται, κινούμενος αντίθετα στην απέναντι οδό Γούναρη.
Συνεχίζει στην οδό Σεφέρη και εισέρχεται ξανά αντίθετα στον οδό Πλούτωνος, όπου και εγκλωβίζεται. Για να προσαχθεί στη συνέχεια στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας όπου ο 24χρονος εξηγεί στους αστυνομικούς τη στάση του. Στην ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνεται ότι το αυτοκίνητο κακώς κινούνταν καθώς είχε δηλωθεί ακινητοποιημένο, λόγο για τον οποίο το επιβατικό αυτοκίνητο δεν έφερε πινακίδες. Έτσι από την ΕΛ.ΑΣ. θα βεβαιωθεί στην Εφορία το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο που ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, ενώ επιπλέον από την ΑΑΔΕ, για αυτοκίνητα που βρίσκονται σε κυκλοφορία ενώ είχε δηλωθεί ακινησία, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλονται τα Τέλη Κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής αυτών, ποσά που αυτή την ώρα δεν μπορούν να υπολογιστούν.
Η ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά της βεβαίωσε επίσης στον 24χρονο τα εξής πρόστιμα: 1.400 ευρώ για παραβίαση δυο ερυθρών σηματοδοτών (από 700 ευρώ το κάθε φανάρι), 1.000 ευρώ για το ανασφάλιστο όχημα (500 ευρώ ως ιδιοκτήτης και 500 ευρώ ως οδηγός), 100 ευρώ για την είσοδο σε αντίθετο ρεύμα, 100 ευρώ για την είσοδο σε μονόδρομο και τέλος, του επιβλήθηκε πρόστιμο επιπλέον 150 ευρώ για την κυκλοφορία χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass