Πρεσβευτής βιώσιμης ανάπτυξης...

ΜΕ ΔΥΟ «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΠΡΟΤΥΠΗ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2022 15:11

Με δύο βραβεία Bravo Sustainability Awards 2022 και το σήμα του «Πρεσβευτή Βιώσιμης Ανάπτυξης» τιμήθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον ετήσιο διαγωνιστικό θεσμό που διοργανώνει το Quality Net Foundation, με κύριο στόχο την ενημέρωση, αφύπνιση και εκπαίδευση της ελληνικής

κοινωνίας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και την επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στη χώρα.
-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε στον Πυλώνα Περιβάλλον για την πρωτοβουλία «Σχέδιο Ύδωρ.Thess» για εξασφάλιση νερού για ύδρευση και άρδευση, ρύθμιση πλημμυρικών απορροών, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και βελτίωση αποδοτικότητας υπαρχόντων δικτύων μεταφοράς νερού.
-Το πρόγραμμα «Επένδυση στη Bασιλοτροφία: Ανάπτυξη βιώσιμης μελισσοκομίας στη Θεσσαλία» του Οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» απέσπασε το πρώτο βραβείο στη θεματική κατηγορία «Προστασία Οικοσυστημάτων και Βιοποικιλότητας».
Επιπλέον, η Περιφέρεια Θεσσαλίας τιμήθηκε με το σήμα του «Πρεσβευτή Βιώσιμης Ανάπτυξης» σε αναγνώριση του συνόλου των πρωτοβουλιών και δράσεων που αναλαμβάνει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την υπεύθυνη οικονομική ανάπτυξη.
«Είμαστε πολύ περήφανοι για τα δύο νέα βραβεία που αποτελούν έμπρακτη αναγνώριση της παραγωγής έργου στη Θεσσαλία με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με σύμμαχο τη φύση και το περιβάλλον» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και πολυβραβευμένη, πρότυπη περιβαλλοντική πολιτική στη διαχείριση του νερού. Κινούμαστε με Σχέδιο Ύδωρ.Thess, με στόχο την εξασφάλιση νερού για ύδρευση και άρδευση, τη ρύθμιση των πλημμυρικών απορροών, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των υπαρχόντων δικτύων μεταφοράς νερού.
Και έχουμε στρατηγική στόχευση ώστε να αποφύγουμε μελλοντικούς κινδύνους από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και αλλαγής. Επιπλέον σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά κάνουμε πράξη το όραμα των νέων μελισσοκόμων που θέλουν να βελτιώσουν την παραγωγή τους, τόσο με όρους ποιότητας όσο και με όρους ποσότητας. Από τη Θεσσαλία ξεκινά το πρώτο, σε πανευρωπαϊκό και πανελλαδικό επίπεδο, καινοτόμο πρόγραμμα βασιλοτροφίας, που οδηγεί στη δημιουργία ελληνικού γένους βασιλισσών μελισσών.
Πρόκειται για ένα πρότυπο πρόγραμμα για την αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία, ένα πρόγραμμα με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, που συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγής, δίνει προστιθέμενη αξία στο ποιοτικό θεσσαλικό μέλι και ενισχύει το εισόδημα των μελισσοκόμων» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass