Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολλές οι επιτυχίες για τους Αγιώτες

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2022 15:01

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Τέλος στην αγωνία και των υποψήφιων μαθητών της Αγιάς για μια θέση

στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την προχθεσινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής. Πολλές οι επιτυχίες για τους απόφοιτους της περιοχής, οι περισσότεροι εκ των οποίων με ανακούφιση είδαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στις σχολές της χώρας. Μεγάλη η χαρά για εκείνους που κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και φυσικά μεγάλη η ικανοποίηση και για όσους είδαν να περνούν σε κάποια σχολή δεύτερης προτίμησης.
Μεταξύ των επιτυχόντων, η πρώτη στη βαθμολογία των Πανελλαδικών Εξετάσεων από το Γενικό Λύκειο Αγιάς, Ελεάννα Γιαννακούλη, που είχε συγκεντρώσει 17.805 μόρια και κατάφερε να εισαχθεί 11η στην Κτηνιατρική Σχολή Καρδίτσας. Η Ελένη - Ξένη Μπάρδα με 18.900 μόρια, ήδη εργαζόμενη στην Ελληνική Αστυνομία, κατάφερε να… πάρει προαγωγή, αφού πια πέτυχε στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας και μάλιστα 6η στη σειρά. Η επιτυχία του κάθε παιδιού έχει τη δική της μεγάλη αξία, αλλά πρέπει να σημειώσουμε την εισαγωγή της Φωτεινής Παπαδοπούλου ως 1η στη σειρά στη Σχολή Γεωγραφίας Χαροκοπείου στην Αθήνα, της Παρασκευής Δημηνίκου ως 2η στη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Αγρινίου, της Ιωάννας Αβράμπου ως 10η στη Σχολή Εργοθεραπείας Πτολεμαΐδας, της Νικολέτας Χαϊδούλη ως 12η στη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Αγρινίου, της Λάουρα Ταφίλ ως 14η στη Σχολή Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα, του Αντώνη Τσιάρα ως 15ος στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας και της Γιολάντας Λέκο ως 19η στη Σχολή Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στη Θεσσαλονίκη.
*Τη μεγάλη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα εξέφρασε στην «Ε» ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου, Νικόλαος Ντάβας, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των παιδιών τονίζοντας τον δύσκολο και καθημερινό αγώνα που έδωσαν, όχι μόνο τη φετινή χρονιά, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο. Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων έδωσε τα συγχαρητήριά του κι ευχήθηκε καλές σπουδές σε όλους. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επισημάνει και τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες αυτά τα παιδιά πάλεψαν τρία χρόνια τώρα στο Λύκειο. Συνθήκες διόλου εύκολες, με πολλή τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας, χωρίς την εμπειρία των προαγωγικών εξετάσεων στις Α’ και Β’ τάξεις, συν του αυξημένου βαθμού δυσκολίας των θεμάτων φέτος.
*Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας, Νίκος Τσιαγκάλης, έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλους και όλες που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή, στους γονείς που στήριξαν τα παιδιά τους στη δύσκολη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στους καθηγητές που τα οδήγησαν στην επιτυχία, επισημαίνοντας επιπλέον τα εξής «Μετά από μία κοπιαστική χρονιά με πολλά προβλήματα λόγω της πανδημίας, τα παιδιά έφτασαν στο τέλος της προσπάθειάς τους με την ανακοίνωση των βάσεων. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, αν και είναι μία κρίσιμη καμπή στη ζωή, δεν κρίνουν κατ’ ανάγκη την πορεία κανενός. Ο καινούργιος δρόμος μετά το σχολείο θα είναι γεμάτος από κρίσιμες στιγμές, προκλήσεις και ευκαιρίες. Όλοι πιστεύουμε στα παιδιά μας και στις δημιουργικές δυνάμεις τους. Τα παιδιά των σχολείων μας είναι όλοι τους νικητές.

 

 

Σχετικά Άρθρα