Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενοχοι για την απάτη με τα τροχαία

ΜΕ ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ ΘΥΜΑ 69ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2022 15:03

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Ενοχοι για απάτη κρίθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Λάρισας μία 54χρονη υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 63χρονος κάτοικος Φαρσάλων, που προσπάθησαν να εξαπατήσουν μία 69χρονη γυναίκα με τη μέθοδο της απάτης με τα τροχαία στα Φάρσαλα. Στο πλαίσιο της χθεσινής δίκης, η 69χρονη Φαρσαλινή περιέγραψε πως της τηλεφώνησαν προκειμένου να την εξαπατήσουν, λέγοντας ότι δέχθηκε τηλεφώνημα, όπου μίλησε αρχικά με άγνωστη γυναίκα που έκλαιγε και στη συνέχεια με άγνωστο δράστη, ο οποίος, προσποιούμενος τον αστυνομικό, προφασίστηκε εμπλοκή συγγενικού προσώπου της παθούσας σε τροχαίο ατύχημα, ζητώντας της την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να μεσολαβήσει ο ίδιος για να μη φυλακιστεί το συγγενικό της πρόσωπο, λέγοντας μάλιστα πως ο εισαγγελέας θα «χρειαστεί» 50.000 ευρώ για να μην υποβληθεί η δικογραφία. Στη συνέχεια κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί του Τμήματος Φαρσάλων, οι οποίοι περιέγραψαν με λεπτομέρειες πώς μεθόδευσαν και πώς κατάφεραν τελικά να συλλάβουν το ζευγάρι των δραστών στην Κεντρική πλατεία των Φαρσάλων.
Στην απολογία της η 54χρονη υπήκοος Βουλγαρίας ισχυρίστηκε ότι έβαλε αγγελία για εργασία, με αφορμή την οποία άγνωστος άνδρας από τη Βουλγαρία επικοινώνησε μαζί της, ζητώντας από εκείνη να πάει στο ραντεβού με το υποψήφιο θύμα, προκειμένου να παραλάβει έγγραφα, τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν την αγοραπωλησία χωραφιού.
Η 54χρονη δήλωσε άγνοια για την απάτη, ενώ την κατηγορία αρνήθηκε και ο 63χρονος σύντροφος, λέγοντας ότι απλά μετέφερε τη σύντροφό του στα Φάρσαλα για μία δική της δουλειά.
«Οι κατηγορούμενοι υποτιμούν την νοημοσύνη μας», «έχουν συμμετοχή στην απάτη», «όλα όσα μας είπαν είναι αποκύημα της φαντασίας τους», τόνισε στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας της έδρας, προσθέτοντας ότι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είναι σε έξαρση τα φαινόμενα της εκμετάλλευσης ανήμπορων ηλικιωμένων, οι οποίοι υπό τον φόβο ότι θα πάθει κακό συγγενικό τους πρόσωπο καταβάλλουν χρήματα στους απατεώνες. Το μόνο ευτύχημα στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι η παθούσα αντιλήφθηκε το αδίκημα, κατέληξε η Εισαγγελέας, προτείνοντας την ενοχή τους.
Τελικά το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έκρινε ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους για απάτη κατά συναυτουργία, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 3 ετών στον καθένα με τριετή αναστολή.